inloggen
emailadres wachtwoord

Oud Papier inzameling Het Oelebred

Al sinds tientallen jaren wordt in Tynaarlo het oud papier ingezameld door school. De organisatie hiervan wordt geregeld door de Oudervereniging (Ov). 

Het papier wordt opgehaald met twee vuilnisauto’s van Van de Hende uit Pekela. Per keer rijden we 2 routes door en om Tynaarlo. De vrachtauto wordt bestuurd door een chauffeur van Van de Hende. Achter op elke auto staan twee mensen papier op te laden. Traditiegetrouw krijgen de chauffeurs en de laders een balletje gehakt en een kop koffie aangeboden door de OV bij café Centraal.

Een week voordat iemand aan de beurt is om te lopen krijgt men een herinneringsmail met daarop de gegevens van wie er die keer lopen, hoe laat men wordt verwacht, enz. Een rooster van de ophaaldata en de bijbehorende ouderhulp is tevens op deze site te bekijken. In verband met privacy wetgeving staat dit rooster wel op een afgeschermde pagina. Om deze te kunnen bekijken dient men eerst in te loggen.

Op de navolgende data kunt u uw oud papier langs de kant van de weg zetten: 14 maart, 16 mei, 4 juli, 5 september, 7 november en 12 december.

Afhankelijk van de kiloprijs van het papier, op dat moment, levert dit ons jaarlijks circa € 7000,- op. 
Afgelopen jaren is onder andere het volgende met dit geld betaald: 2 klimtoestellen op het plein, huisje met glijbaan, schommel, muzieklessen van ICO, schaatslessen in groep 4 / 5, buitenspeelgoed in de kisten in de klas, studiebuddy’s, opknappen podium, een vast bedrag per groep voor de leraar om wat leuks of iets extra’s van te doen voor de groep, speelhoek/podium/verhoging in de kleutergroep, cadeaus Sinterklaas, lekkernijen en drinken bij festiviteiten, extra boeken in bibliotheek, bijdrage opknappen veldje/voetbalcourt, jaarlijks afscheidscadeau groep 8, eventuele kosten vader- moederdag, enz.