We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 8

Groep 8 is een gezellige, energieke groep van 19 leerlingen.

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Tjitske voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Vivian. 

In groep 8 gaan we verder met een aantal nieuwe onderdelen van taal, spelling en rekenen. Maar vooral herhalen we wat we al geleerd hebben. Daarnaast zetten we in op plezier in lezen en daarnaast ook op het begrijpen van teksten. We maken hierbij gebruik van Nieuwsbegrip, maar ook boeiende teksten van o.a. DaVinci. We volgen verder Engels (GrooveMe), muziek (123Zing), Studievaardigheden (Blits) en Kanjertraining. Tijdens kanjertraining bevorderen we het groepsgevoel en leren we elkaar soms nog beter en op andere manieren begrijpen. De thema’s die aan bod komen zijn gericht op onderwerpen die spelen in de bovenbouw en voorbereiden op de middelbare school.

Op 3 middagen krijgen we DaVinci en ongeveer 1x per 2 weken krijgen we een topotoets die aansluit bij het thema. De thema’s die dit jaar aan bod komen zijn: Aziaten, Maori's en de Nieuwste Tijd (waar o.a. de Wereldoorlogen behandeld worden). Het zijn boeiende lessen, waarbij we op verschillende manieren leren (excursies, gastlessen, creatieve lessen, kooklessen, werkstukken en meer).
Tenslotte gaan we iedere dinsdag en woensdag naar gym, verzorgd door juf Jolanda.

Uiteraard is groep 8 een bijzonder jaar; het laatste jaar op de basisschool! We gaan aan het einde van het jaar op kamp, we maken de Cito Eindtoets, we spelen de eindmusical en doen daarnaast nog een heleboel andere toffe dingen die groep 8 speciaal maken. 

Het belooft een fijn jaar te worden met z’n allen!

Groepsagenda

Oud papier Do 27 Aug 2020 0:00 Do 27 Aug 2020 23:59
oud papier Do 22 Okt 2020 0:00 Do 22 Okt 2020 23:59
Oud papier Do 10 Dec 2020 0:00 Do 10 Dec 2020 23:59

Groepsnieuws

Zonnestralen vangen

07-02-2020
Na veel toetsen, veel regenachtige pauzes en bewolkte dagen, genoten we  vandaag van de heerlijke zonnestralen. Samen een spel spelen in de pannakooi, genieten!

Fiets Veilig

29-01-2020
In januari kreeg groep 8 een gastles van verkeersschool Nijland,vanuit het project: Fiets Veilig! Eerst kregen de leerlingen een theorie les, maar al snel was duidelijk dat de kennis van het verkeersexamen in mei vorig jaar nog niet was weggezakt. 

Daarna kwam het deel, waarop groep 8 zich al had verheugd. In de hal stond een simulator klaar. In kleine groepjes gingen ze met de gastdocenten mee. Iedere leerlinge mocht in de simulator gaan zitten en een ritje maken met de 'auto'. De simulator confronteerde de kinderen met hun risicovolle gedrag op de weg, omdat ze nu zelf achter het stuur zaten. 

Voorstelling Trash

15-10-2019
Vorige week zijn we naar Zuidlaren geweest voor een voorstelling over Trash. Tijdens deze voorstelling hebben de leerlingen op een grappige manier kennis gemaakt met het scheiden van afval. Daarnaast hebben de leerlingen een drumworkshop gekregen waarin het scheiden van afval nadrukkelijk naar voren kwam. 

Klassenouders groep 8

18-09-2019
Dank voor de aanmeldingen als klassenouder.

Voor dit jaar zullen de moeders van Jesse (Nozha) en Daan (Petra) deze taak op zich nemen. Ze kunnen vast en zeker hulp gebruiken dit (laatste) jaar!

Vrijdag tosti-dag in groep 8

18-09-2019
Vanaf nu mogen de leerlingen van groep 8 iedere vrijdag een broodje meenemen voor in het tosti-ijzer.