We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 8

Groep 8 is een gezellige, energieke groep van 19 leerlingen.

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Tjitske voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Vivian. 

In groep 8 gaan we verder met een aantal nieuwe onderdelen van taal, spelling en rekenen. Maar vooral herhalen we wat we al geleerd hebben. Daarnaast zetten we in op plezier in lezen en daarnaast ook op het begrijpen van teksten. We maken hierbij gebruik van Nieuwsbegrip, maar ook boeiende teksten van o.a. DaVinci. We volgen verder Engels (GrooveMe), muziek (123Zing), Studievaardigheden (Blits) en Kanjertraining. Tijdens kanjertraining bevorderen we het groepsgevoel en leren we elkaar soms nog beter en op andere manieren begrijpen. De thema’s die aan bod komen zijn gericht op onderwerpen die spelen in de bovenbouw en voorbereiden op de middelbare school.

Op 3 middagen krijgen we DaVinci en ongeveer 1x per 2 weken krijgen we een topotoets die aansluit bij het thema. De thema’s die dit jaar aan bod komen zijn: Aziaten, Maori's en de Nieuwste Tijd (waar o.a. de Wereldoorlogen behandeld worden). Het zijn boeiende lessen, waarbij we op verschillende manieren leren (excursies, gastlessen, creatieve lessen, kooklessen, werkstukken en meer).
Tenslotte gaan we iedere dinsdag en woensdag naar gym, verzorgd door juf Jolanda.

Uiteraard is groep 8 een bijzonder jaar; het laatste jaar op de basisschool! We gaan aan het einde van het jaar op kamp, we maken de Cito Eindtoets, we spelen de eindmusical en doen daarnaast nog een heleboel andere toffe dingen die groep 8 speciaal maken. 

Het belooft een fijn jaar te worden met z’n allen!

Groepsagenda

Goede Vrijdag Vr 10 Apr 2020 0:00 Vr 10 Apr 2020 23:59
Pasen Zo 12 Apr 2020 0:00 Ma 13 Apr 2020 23:59
Koningsspelen Vr 17 Apr 2020 0:00 Vr 17 Apr 2020 23:59
Meivakantie Ma 27 Apr 2020 0:00 Zo 10 Mei 2020 23:59
Oud papier Do 14 Mei 2020 0:00 Do 14 Mei 2020 23:59

Groepsnieuws

Zonnestralen vangen

07-02-2020
Na veel toetsen, veel regenachtige pauzes en bewolkte dagen, genoten we  vandaag van de heerlijke zonnestralen. Samen een spel spelen in de pannakooi, genieten!

Fiets Veilig

29-01-2020
In januari kreeg groep 8 een gastles van verkeersschool Nijland,vanuit het project: Fiets Veilig! Eerst kregen de leerlingen een theorie les, maar al snel was duidelijk dat de kennis van het verkeersexamen in mei vorig jaar nog niet was weggezakt. 

Daarna kwam het deel, waarop groep 8 zich al had verheugd. In de hal stond een simulator klaar. In kleine groepjes gingen ze met de gastdocenten mee. Iedere leerlinge mocht in de simulator gaan zitten en een ritje maken met de 'auto'. De simulator confronteerde de kinderen met hun risicovolle gedrag op de weg, omdat ze nu zelf achter het stuur zaten. 

Voorstelling Trash

15-10-2019
Vorige week zijn we naar Zuidlaren geweest voor een voorstelling over Trash. Tijdens deze voorstelling hebben de leerlingen op een grappige manier kennis gemaakt met het scheiden van afval. Daarnaast hebben de leerlingen een drumworkshop gekregen waarin het scheiden van afval nadrukkelijk naar voren kwam. 

Syrisch eten in groep 8

18-09-2019
Na de middagpauze stond groep 8 vandaag een lekkere verrassing te wachten! De ouders van Mohazab hadden een aantal Syrische gerechten voor ons bereid, zodat we allemaal kennis konden maken met eten uit Syrië. Iedereen heeft er heerlijk van gesmikkeld, sommigen wel 3 porties :-).
Tijdens een Kanjerles tijdens de Startweek, kreeg Mohazab de vraag wat zijn lievelingseten eigenlijk is. Best lastig uitleggen in het Nederlands, daarom mochten we proeven. Heel veel dank aan de familie Jomaa voor de moeite en het heerlijke eten!

Startweek Kanjertraining

18-09-2019
Deze week is de Startweek van de Kanjertraining. Tijdens deze Startweek besteden alle groepen, iedere dag aandacht aan de Kanjertraining. Zo ook groep 8. We hebben een aantal kennismakingspellen gedaan, om elkaar (nóg) beter en soms anders te leren kennen, we hebben een aantal vertrouwensoefeningen gedaan, sommigen heel ingewikkeld (maar toch is het gelukt!)

Verder hebben we opgeschreven hoe we ons zelf zien (hoe ben jij als je jezelf bent) met 2 werkbladen. Wellicht hebben jullie deze thuis al gezien. Ook hebben we aandacht besteed aan plagen of pesten en hoe je een ruzie stopt.
We zijn tot de conclusie gekomen dat een echte vriend je stopt als je iets doet dat niet kan, dat maakt je juist een betere vriend. We hebben uitgespeeld hoe meidenruzies (meidenvenijn) ontstaan en vooral hoe het doorgaat. Tenslotte mochten de kinderen juf alles vragen wat ze wilden weten en dat leverde leuke gesprekken op.

Donderdagmiddag sluiten we de Startweek schoolbreed af in de gymzaal. Iedere groep laat dan iets zien waarover ze geleerd hebben (bv. een spel, een vertrouwensoefening, het uitleggen van een van de (Kanjer)posters of het voorlezen van een (Kanjer)verhaal.

Zie de bijgevoegde afbeeldingen voor een idee.