inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 8

Groep 8 is een gezellige, energieke groep van 19 leerlingen.

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Tjitske voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Vivian. 

In groep 8 gaan we verder met een aantal nieuwe onderdelen van taal, spelling en rekenen. Maar vooral herhalen we wat we al geleerd hebben. Daarnaast zetten we in op plezier in lezen en daarnaast ook op het begrijpen van teksten. We maken hierbij gebruik van Nieuwsbegrip, maar ook boeiende teksten van o.a. DaVinci. We volgen verder Engels (GrooveMe), muziek (123Zing), Studievaardigheden (Blits) en Kanjertraining. Tijdens kanjertraining bevorderen we het groepsgevoel en leren we elkaar soms nog beter en op andere manieren begrijpen. De thema’s die aan bod komen zijn gericht op onderwerpen die spelen in de bovenbouw en voorbereiden op de middelbare school.

Op 3 middagen krijgen we DaVinci en ongeveer 1x per 2 weken krijgen we een topotoets die aansluit bij het thema. De thema’s die dit jaar aan bod komen zijn: Aziaten, Maori's en de Nieuwste Tijd (waar o.a. de Wereldoorlogen behandeld worden). Het zijn boeiende lessen, waarbij we op verschillende manieren leren (excursies, gastlessen, creatieve lessen, kooklessen, werkstukken en meer).
Tenslotte gaan we iedere dinsdag en woensdag naar gym, verzorgd door juf Jolanda.

Uiteraard is groep 8 een bijzonder jaar; het laatste jaar op de basisschool! We gaan aan het einde van het jaar op kamp, we maken de Cito Eindtoets, we spelen de eindmusical en doen daarnaast nog een heleboel andere toffe dingen die groep 8 speciaal maken. 

Het belooft een fijn jaar te worden met z’n allen!

Groepsagenda

Margedag; alle kinderen vrij Ma 30 Sep 2019 0:00 Ma 30 Sep 2019 23:59
herfstvakantie Ma 21 Okt 2019 0:00 Vr 25 Okt 2019 23:59
Oud papier Do 7 Nov 2019 0:00 Do 7 Nov 2019 23:59
Margedag; alle kinderen vrij Vr 8 Nov 2019 0:00 Vr 8 Nov 2019 23:59
Oud papier Do 12 Dec 2019 0:00 Do 12 Dec 2019 23:59

Groepsnieuws

Vrijdag tosti-dag in groep 8

18-09-2019
Vanaf nu mogen de leerlingen van groep 8 iedere vrijdag een broodje meenemen voor in het tosti-ijzer. 

Klassenouders groep 8

18-09-2019
Dank voor de aanmeldingen als klassenouder.

Voor dit jaar zullen de moeders van Jesse (Nozha) en Daan (Petra) deze taak op zich nemen. Ze kunnen vast en zeker hulp gebruiken dit (laatste) jaar!

Startweek Kanjertraining

18-09-2019
Deze week is de Startweek van de Kanjertraining. Tijdens deze Startweek besteden alle groepen, iedere dag aandacht aan de Kanjertraining. Zo ook groep 8. We hebben een aantal kennismakingspellen gedaan, om elkaar (nóg) beter en soms anders te leren kennen, we hebben een aantal vertrouwensoefeningen gedaan, sommigen heel ingewikkeld (maar toch is het gelukt!)

Verder hebben we opgeschreven hoe we ons zelf zien (hoe ben jij als je jezelf bent) met 2 werkbladen. Wellicht hebben jullie deze thuis al gezien. Ook hebben we aandacht besteed aan plagen of pesten en hoe je een ruzie stopt.
We zijn tot de conclusie gekomen dat een echte vriend je stopt als je iets doet dat niet kan, dat maakt je juist een betere vriend. We hebben uitgespeeld hoe meidenruzies (meidenvenijn) ontstaan en vooral hoe het doorgaat. Tenslotte mochten de kinderen juf alles vragen wat ze wilden weten en dat leverde leuke gesprekken op.

Donderdagmiddag sluiten we de Startweek schoolbreed af in de gymzaal. Iedere groep laat dan iets zien waarover ze geleerd hebben (bv. een spel, een vertrouwensoefening, het uitleggen van een van de (Kanjer)posters of het voorlezen van een (Kanjer)verhaal.

Zie de bijgevoegde afbeeldingen voor een idee.

Syrisch eten in groep 8

18-09-2019
Na de middagpauze stond groep 8 vandaag een lekkere verrassing te wachten! De ouders van Mohazab hadden een aantal Syrische gerechten voor ons bereid, zodat we allemaal kennis konden maken met eten uit Syrië. Iedereen heeft er heerlijk van gesmikkeld, sommigen wel 3 porties :-).
Tijdens een Kanjerles tijdens de Startweek, kreeg Mohazab de vraag wat zijn lievelingseten eigenlijk is. Best lastig uitleggen in het Nederlands, daarom mochten we proeven. Heel veel dank aan de familie Jomaa voor de moeite en het heerlijke eten!

Voetbaltoernooi groep 5/6 en 7/8

19-04-2019
Afgelopen woensdag deden er 4 teams van het Oelebred mee aan het voetbaltoernooi! Een sportieve middag, waarbij veel plezier gemaakt werd.
de meiden van 7/8 wonnen zelfs en gaan door! 
Veel dank aan ouders uit groep 5,6,7 of 8,  die een team konden coachen. En ook aan onze fijne  gymjuf Jolanda!