We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 7/8

Groep 7/8 is een gezellige, energieke groep van 29 leerlingen. Daarvan zitten er 19 kinderen in groep 7 en 10 kinderen in groep 8.

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Sanne voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Vivian. 

We gaan dit schooljaar verder met een aantal nieuwe onderdelen van taal, spelling en rekenen. En groep 8 herhaalt vooral wat we al geleerd hebben. Daarnaast zetten we in op plezier in lezen en daarnaast ook op het begrijpen van teksten. We maken hierbij gebruik van Nieuwsbegrip, maar ook boeiende teksten van o.a. DaVinci. We volgen verder Engels (GrooveMe), muziek (123Zing), Studievaardigheden (Blits) en Kanjertraining. Tijdens kanjertraining bevorderen we het groepsgevoel en leren we elkaar soms nog beter en op andere manieren begrijpen. De thema’s die aan bod komen zijn gericht op onderwerpen die spelen in de bovenbouw en voorbereiden op de middelbare school.

Op 3 middagen krijgen we DaVinci en ongeveer 1x per 2 weken krijgen we een topotoets die aansluit bij het thema. Het zijn boeiende lessen, waarbij we op verschillende manieren leren (excursies, gastlessen, creatieve lessen, kooklessen, werkstukken en meer).
Tenslotte gaan we iedere woensdag en vrijdag naar gym, verzorgd door juf Jolanda.

Uiteraard is dit jaar voor groep 8 een bijzonder jaar; het laatste jaar op de basisschool! We gaan met z'n allen op kamp, we maken de Cito Eindtoets,  spelen de eindmusical en doen daarnaast nog een heleboel andere toffe dingen die groep 8 speciaal maken. En groep 7 mag daar ook alvast van 'proeven'.

Het belooft een fijn jaar te worden met z’n allen!

Groepsagenda

Koningsdag Di 27 Apr 2021 0:00 Di 27 Apr 2021 23:59
Meivakantie Ma 3 Mei 2021 0:00 Vr 14 Mei 2021 23:59
Oud papier Do 20 Mei 2021 2:00 Vr 21 Mei 2021 1:59
Pinksteren Zo 23 Mei 2021 0:00 Ma 24 Mei 2021 23:59
Margedag; alle kinderen vrij Wo 16 Jun 2021 2:00 Do 17 Jun 2021 1:59

Groepsnieuws

Engels in de buitenlucht

15-04-2021
Dinsdag 13 april was het de Nationale buitenlesdag. 
In de zon, maar met een frisse wind renden de kinderen van groep 7/8 net zo lang heen en weer totdat ze alle Engelse woorden met daarbij de Nederlandse vertaling hadden gevonden. 
Hartstikke leuk en bovendien kennen we nu een hoop Engelse woordjes (allemaal te maken met buiten; wat zie je om je heen op het plein) erbij!
Kortom; voor herhaling vatbaar! 

Na 7 weken weer terug op school!

11-02-2021
Op 16 december jl. hadden we allemaal niet verwacht dat we elkaar pas deze week weer 'live' zouden zien. 2 weken kerstvakantie en 5 weken thuisonderwijs zitten erop. Hoewel de een het heerlijk vond om in alle rust het schoolwerk thuis te kunnen maken, waren anderen ook wel erg blij weer terug te kunnen naar school. De eerste dag was best wel weer even wennen aan alle nieuwe regels en afspraken rondom Corona, maar ook aan elkaar, de nieuwe plekken en de lange schooldag. 
Toch een goed 'getimede' eerste week wat omstandigheden betreft. In de pauzes vermaken we ons prima met de sneeuw en genieten we van het winterse zonnetje!

Kerstsfeer in groep 7/8

11-12-2020
Van een supergezellig en soms wat drukke Sinterklaasperiode naar de serene rust die de Kerst met zich meebrengt.
Wij hebben deze week goed ons best gedaan om het ietwat steriele klaslokaal om te toveren tot een waar kerstparadijs. 's Morgens, als het nog een beetje donker is, brandt de kerstverlichting en werken we heerlijk in deze intieme sfeer.
Zo komen we laatste schoolweek van 2020 prima door! 
Nieuwsgierig geworden? Genoeg ramen om even naar binnen te turen! 

Sinterklaascircuit

26-11-2020
Al vroeg stonden de kinderen gisteren voor de deur, want was het de Pieten gelukt om zonder Sinterklaas (die werkt immers thuis) de schoenen op het Oelebred te vullen? Ja het is gelukt, maar het was wel een beetje warrig, de schoenen stonden overal.

Toen alle gevulde schoenen waren gevonden, was het tijd voor het Sinterklaascircuit.
De groepen 1 t/m 4 maakten prachtige versierde letters, balanceerden over daken tijdens Pietengym en maakten muziek met boomwhackers.

De groepen 5 t/m 8 pimpten de Sint, maakten mooie en ook heel grappige gedichten en streden voor de winst bij 'het Grote Pepernoten Spel'.

Nu maar afwachten wat de Sint 4 december voor ons in petto heeft.......


Lampions

11-11-2020
Wat een gezellige dag was het afgelopen donderdag.
Lampions knutselen in een ontspannen sfeer in alle groepen.
En.. het resultaat mag er zijn!
Veel plezier vanavond allemaal!