We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 7/8

Groep 7/8 is een gezellige, energieke groep van 29 leerlingen. Daarvan zitten er 19 kinderen in groep 7 en 10 kinderen in groep 8.

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Sanne voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Vivian. 

We gaan dit schooljaar verder met een aantal nieuwe onderdelen van taal, spelling en rekenen. En groep 8 herhaalt vooral wat we al geleerd hebben. Daarnaast zetten we in op plezier in lezen en daarnaast ook op het begrijpen van teksten. We maken hierbij gebruik van Nieuwsbegrip, maar ook boeiende teksten van o.a. DaVinci. We volgen verder Engels (GrooveMe), muziek (123Zing), Studievaardigheden (Blits) en Kanjertraining. Tijdens kanjertraining bevorderen we het groepsgevoel en leren we elkaar soms nog beter en op andere manieren begrijpen. De thema’s die aan bod komen zijn gericht op onderwerpen die spelen in de bovenbouw en voorbereiden op de middelbare school.

Op 3 middagen krijgen we DaVinci en ongeveer 1x per 2 weken krijgen we een topotoets die aansluit bij het thema. Het zijn boeiende lessen, waarbij we op verschillende manieren leren (excursies, gastlessen, creatieve lessen, kooklessen, werkstukken en meer).
Tenslotte gaan we iedere woensdag en vrijdag naar gym, verzorgd door juf Jolanda.

Uiteraard is dit jaar voor groep 8 een bijzonder jaar; het laatste jaar op de basisschool! We gaan met z'n allen op kamp, we maken de Cito Eindtoets,  spelen de eindmusical en doen daarnaast nog een heleboel andere toffe dingen die groep 8 speciaal maken. En groep 7 mag daar ook alvast van 'proeven'.

Het belooft een fijn jaar te worden met z’n allen!

Groepsagenda

Margedag; alle kinderen vrij Do 26 Nov 2020 0:00 Do 26 Nov 2020 23:59
Oud papier Do 10 Dec 2020 0:00 Do 10 Dec 2020 23:59
Kerstvakantie Ma 21 Dec 2020 0:00 Vr 25 Dec 2020 23:59
Kerstvakantie Ma 28 Dec 2020 0:00 Vr 1 Jan 2021 23:59
Margedag; alle kinderen vrij Di 26 Jan 2021 0:00 Di 26 Jan 2021 23:59

Groepsnieuws

Een poppenvoorstelling en boeken ruilen tijdens de Kinderboekenweek

07-10-2020
Leuke activiteiten tijdens de Kinderboekenweek!
Dinsdag keken we naar een voorstelling met de poppen Willem en Rosie, die ons een heleboel vertelden over het verhaal van Columbus. Omdat Rosie Engels sprak, leerden we ook nog eens veel nieuwe Engelse woorden.
Vandaag mochten we oude(re) van huis meegenomen boeken ruilen tussen alle kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Na een kwartier lang ruilen en onderhandelen hadden we allemaal een 'nieuw' boek. Komt dat even goed uit met de herfstvakantie in aantocht!

Opening Kinderboekenweek

01-10-2020
Woensdag 30 september openden we met de hele school de Kinderboekenweek 2020, met als thema 'en toen'. 
We gaan tijdens dit thema terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We gaan spannende verhalen lezen over ridders, ons verplaatsen in de oorlogstijd of komen van alles te weten over de Oudheid.
De kinderen verkennen de komende 10 dagen alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Groep 7/8 nam ons gisteren tijdens de opening al een beetje mee door de tijd; van de Prehistorie tot de Eigentijdse geschiedenis. Interessant en spannend tegelijk!
Na het liedje en dansje, uitgevoerd door een voor deze gelegenheid opgezette dansgroep, was de start van de Kinderboekenweek een feit.

Update uit groep 7/8

24-09-2020
Na de eerste wenperiode en de kampactiviteiten is het werken dan nu echt begonnen in de hoogste groepen van het Oelebred.
Het interventielezen, wat dagelijks het eerste kwartier van de dag op het programma staat, is inmiddels opgestart. Een groot aantal leerlingen hebben een begeleidende rol bij kinderen uit de jongere groepen. Dat gaat goed en ze nemen hun taak serieus, heel fijn!
Daarnaast werken we dagelijks aan rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen en leren de kinderen te werken met een weektaak, waarin ruimte zit om een aantal verwerkingen gedurende de week zelf in te plannen. Met de huiswerkopdrachten erbij worden de kinderen heel voorzichtig voorbereid op wat ze in het voortgezet onderwijs gaan tegenkomen.

Ons Da Vinci thema staat in teken van de Indianen. Wellicht zijn de dromenvangers en Indianentekeningen via het raam al gezien!
Binnen dit thema komen alle vakken van wereldverkenning aan bod: wereldoriëntatie, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, maatschappijleer, techniek, natuur- en scheikunde, filosofie en levensbeschouwing. 
We werken top-down, dus we beginnen altijd bij het grote geheel, waarna we inzoomen op een detail. Ook maken we bij elk thema een mindmap. Op deze manier zullen kinderen verbanden zien tussen alles wat aangeboden wordt.
Deze mindmap vormt het startpunt van het werkstuk wat de kinderen gaan maken. Ieder kind heeft inmiddels een keuze gemaakt uit een van de thema's (Indianen, Vikingen, Ottomanen en Nieuwe Tijd). 

Tot slot! We hebben een abonnement op Kidsweek, de krant voor kinderen. We proberen twee keer per week een opvallend of interessant nieuwsbericht te pitchen. Zo leren we te spreken voor de groep en tegelijkertijd weten we wat er op dat moment in de wereld gebeurt. Super leuk!Zeer geslaagde 'kamp'dagen!

10-09-2020
Drie dagen op kamp, direct in de derde week van het schooljaar; wat hadden we er veel zin in. De teleurstelling was dan ook groot, toen we te horen kregen dat met elkaar overnachten er niet in zat, vanwege, natuurlijk dat oh zo vervelende en lastige virus: Corona. 
In een handomdraai hebben we er een 3 daags alternatief programma van gemaakt, waarbij we het kampgevoel aardig hebben weten te benaderen.
Op woensdag startten we met levend stratego in het bos, waarna juf Jolanda voor ons een extra lange, spectaculaire gymles verzorgde met een freerun parcours, tumblingbaan en apekooi. Donderdag hebben we de hele dag vertoefd op onze eigenlijke kampplek: de Boerhaarshoeve in Grolloo. In de stromende regen hebben we ons zeer goed vermaakt in het klimbos, maakten we vrije vallen van een paar meter hoog en zoefden we tussen de bomen door en over het water heen. In de middag liepen we, van binnen inmiddels opgewarmd door patat en snacks, een gps tocht in de bossen. Met nog een avondmaaltijd en een bonte avond, was dit wel een echte kampdag! Geweldig hoe de kinderen zich niet uit het veld lieten slaan door het vreselijke weer en oprecht konden genieten. 
Vrijdag scheen het zonnetje weer en hebben we heel relaxed een fietstocht gemaakt met elkaar in de omgeving van Tynaarlo, onderbroken door een picknick en een ijsje als verdiende afsluiter van dit bijzondere, 3 daagse school'kamp'. 

Back to school!

20-08-2020
Week 1 van het nieuwe schooljaar zit er alweer bijna op!
Toch altijd weer even spannend om te starten na 6 heerlijke, vrije weken. Andere juffen, een nieuwe plek in het lokaal, nieuwe afspraken; het is even wennen voor iedereen. 
We zijn de eerste week rustig begonnen, hebben de eerste reken-, taal- en spellinglessen erop zitten, doen nog gezellig wat (kennismakings)spelletjes tussendoor en zijn begonnen met het maken van een verjaardagskalender. 
De kop is eraf, op naar een gezellig, leerzaam en heel tof schooljaar!