We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 7

De Kanjers van groep 7

Een nieuw schooljaar met nieuw enthousiasme, nieuwe idee├źn en nieuwe uitdagingen. In groep 7 krijgen we les van juf Vivian en meester Dennis. In onze groep zitten we met 22 kinderen in een klas. We zijn een gezellige klas die het leuk vinden om veel spelletjes te doen tussen de lessen door. 

Hieronder staat wat informatie over groep 7:

De vakken Iedere dag werken we hard aan onze vaardigheden op het gebied van rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen en studievaardigheden. Daarnaast werken we in de middag aan verkeer, topografie, sociale vaardigheden (Kanjertraining) en Da Vinci. Samen met groep 8 behandelen we dit jaar de thema's de Maori's (dan hebben we het over het ontstaan van aarde, platentektoniek, Charles Darwin, Abel Tasman, Nieuw Zeeland en nog veel meer), de Aziaten (verdiepen we ons in het Chinese Keizerrijk, het buskruit, draken en het communisme), de Ottomanen (we zoomen onder andere in op de kruistochten en de Islam) en de nieuwste tijd (waarin de Franse Revolutie, WO I en II, VN, EU en nog meer aanbod komen) . 

RapportfolioOp het Oelebred gaan we over van een rapport naar een rapportfolio, daarom hebben we een hoek in de klas waar kinderen een eindproduct kunnen neerleggen of ophangen waar we ze trots op zijn. Hier wordt een foto van gemaakt en komt dan in het rapport. Hierdoor bevorderen het eigenaarschap van kinderen en inzicht in eigen kunnen. 

Vaardigheden in groep 7In groep 7 staat zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en plannen centraal, dit mede als voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Hier werken we op school aan, maar ook door middel van huiswerk. Met als doel om de vaardigheden van het leren leren te ontwikkelen. Hierbij valt te denken aan het leren van woorden voor Engels, topografie of het voorbereiden en geven van een presentatie. 

We trekken de wereld inIn het schooljaar bezoeken we verschillende plekken in de provincie die gekoppeld zijn aan cultuur, zoals het herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ook trekken we op sommige momenten het dorp in om bijvoorbeeld op een bewegende manier lesstof te leren.