inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 6/7

Welkom op de pagina van groep 6 en 7

Dit gaan we komend schooljaar doen:
In groep 6 en 7 staan weer een hoop nieuwe uitdagingen voor de deur. Hier gaan we ons komend schooljaar in verdiepen. In de ochtenden zullen de kernvakken begrijpend lezen, taal, rekenen en spelling op het programma staan, waar we verder gaan bouwen aan het ontwikkelen en verdiepen van strategieën. Daarnaast komen er ook nieuwe strategieën aanbod. 

In de middagen staan de vakken verkeer, Engels, schrijven en DaVinci op de planning. Met verkeer gaan we verder met het leren van de verkeersregels en de uitzonderingen die hier soms bij horen. Bij Engels gaan we (onder andere) onze woordenschat verder uitbreiden en zal er een stukje Engelse grammatica om de hoek komen kijken. Bij schrijven werken we toe naar een persoonlijk leesbaar handschrift. Bij het vak DaVinci staan dit jaar de thema's Aziaten, Maori's en de nieuwe tijd (Eerst- en Tweede Wereldoorlog en de tijd na deze oorlogen) centraal. Binnen de thema's worden verschillende onderdelen behandeld en zullen we vaak op een creatieve manier hier mee bezig zijn. 

Naast deze serieuze en belangrijke onderwerpen staan er ook nog bijzondere uitjes op de planning, zoals het startfeest, de Meesters- en Juffendag, de Koningsspelen en verschillende culturele/andere uitjes. 

Tot slot zijn we nog één vak vergeten, namelijk gymnastiek. Lekker bewegen in de gymzaal waar verschillende sporten aanbod komen. Dit allemaal onder leiding van onze gymjuf Jolanda. Onze gymdagen zijn dinsdag en vrijdag, vergeet niet je handdoek mee te nemen voor douchen. 

Dit is onze klas:
Onze klas bestaat uit 17 leerlingen die onderdeel zijn van groep 6 en 11 leerlingen die onderdeel zijn van groep 7. Samen maakt dat een gezellige, enthousiaste en sfeervolle klas van 28 leerlingen. 

Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag staat meester Dennis voor de groep en op dinsdag staat juf Vivian voor de groep. Hiernaast hebben we ook een onderwijsassistent in opleiding twee dagen in de week in onze groep lopen, meester Nelson. Hij is op maandag en woensdag aanwezig. 


We gaan er met elkaar een geweldig jaar van maken. Vol leerzame, uitdagende en onvergetelijke momenten. 

Groepsagenda

Margedag; alle kinderen vrij Ma 30 Sep 2019 0:00 Ma 30 Sep 2019 23:59
herfstvakantie Ma 21 Okt 2019 0:00 Vr 25 Okt 2019 23:59
Oud papier Do 7 Nov 2019 0:00 Do 7 Nov 2019 23:59
Margedag; alle kinderen vrij Vr 8 Nov 2019 0:00 Vr 8 Nov 2019 23:59
Oud papier Do 12 Dec 2019 0:00 Do 12 Dec 2019 23:59

Groepsnieuws

Het is code oranje in groep 5-6

22-06-2019
Hup Holland Hup! Het wereldkampioenschap voor de Oranjevrouwen is een aantal weken van start. Na drie overwinningen zijn we door naar de volgende ronde. Voor alle wedstrijden van oranje kunnen de leerlingen van groep 5-6 hun voorspelling doen en natuurlijk hebben we ons lokaal aangepast om ze nog meer succes te wensen. Hup Oranjevrouwen!

De wolf is terug

14-05-2019
Op maandag 15 april zijn we op de fiets naar Vries geweest om een voorstelling te bekijken, met als titel: "De wolf is terug". Aan de hand van een toneelstuk met verschillende dierentypetjes en muziek werd de terugkomst van de wolf beschreven. Een indrukwekkend verhaal met verschillende morele invloeden en veel humor. 

Bezoek Pieter Koolwijk

14-05-2019
Op donderdag 11 april hebben we bezoek gehad van een Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij vertelde over zijn werk en hoe hij nieuwe boeken schrijft. Daarbij hebben de leerlingen, met elkaar, ook een tekst geschreven.