inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 6/7

Welkom op de pagina van groep 6 en 7

Dit gaan we komend schooljaar doen:
In groep 6 en 7 staan weer een hoop nieuwe uitdagingen voor de deur. Hier gaan we ons komend schooljaar in verdiepen. In de ochtenden zullen de kernvakken begrijpend lezen, taal, rekenen en spelling op het programma staan, waar we verder gaan bouwen aan het ontwikkelen en verdiepen van strategieën. Daarnaast komen er ook nieuwe strategieën aanbod. 

In de middagen staan de vakken verkeer, Engels, schrijven en DaVinci op de planning. Met verkeer gaan we verder met het leren van de verkeersregels en de uitzonderingen die hier soms bij horen. Bij Engels gaan we (onder andere) onze woordenschat verder uitbreiden en zal er een stukje Engelse grammatica om de hoek komen kijken. Bij schrijven werken we toe naar een persoonlijk leesbaar handschrift. Bij het vak DaVinci staan dit jaar de thema's Aziaten, Maori's en de nieuwe tijd (Eerst- en Tweede Wereldoorlog en de tijd na deze oorlogen) centraal. Binnen de thema's worden verschillende onderdelen behandelt en zullen we vaak op een creatieve manier hier mee bezig zijn. 

Naast deze serieuze en belangrijke onderwerpen staan er ook nog bijzondere uitjes op de planning, zoals het startfeest, de Meesters- en Juffendag, de Koningsspelen en verschillende culturele/andere uitjes. 

Tot slot zijn we nog één vak vergeten, namelijk gymnastiek. Lekker bewegen in de gymzaal waar verschillende sporten aanbod komen. Dit allemaal onder leiding van onze gymjuf Jolanda. Onze gymdagen zijn dinsdag en vrijdag, vergeet niet je handdoek mee te nemen voor douchen. 

Dit is onze klas:
Onze klas bestaat uit 17 leerlingen die onderdeel zijn van groep 6 en 11 leerlingen die onderdeel zijn van groep 7. Samen maakt dat een gezellige, enthousiaste en sfeervolle klas van 28 leerlingen. 

Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag staat meester Dennis voor de groep en op dinsdag staat juf Vivian voor de groep. Hiernaast hebben we ook een onderwijsassistent in opleiding voor twee dagen in de week in de klas, meester Nelson. Hij is op maandag en woensdag aanwezig. 


We gaan er met elkaar een geweldig jaar van maken. Vol leerzame, uitdagende en onvergetelijke momenten. 

De kookclub

zo 6 okt 2019
inloggen vereist

Groepsagenda

Oud papier Do 12 Dec 2019 0:00 Do 12 Dec 2019 23:59
Kerstvakantie Ma 23 Dec 2019 0:00 Vr 27 Dec 2019 23:59
Kerstvakantie Ma 30 Dec 2019 0:00 Vr 3 Jan 2020 23:59
Oud papier Do 23 Jan 2020 0:00 Do 23 Jan 2020 23:59
Margedag; alle kinderen vrij Wo 29 Jan 2020 0:00 Wo 29 Jan 2020 23:59

Groepsnieuws

Zo vrij als een vogel

15-10-2019
Vorige week hebben we de Kinderboekenweek afgesloten. Een onderdeel in de Kinderboekenweek was de workshop van Mies van Hout. De leerlingen zijn als illustrators aan de slag geweest met het maken van een vogel. Niet zo maar een vogel, maar een creatieve versie. Stap voor stap heeft Mies ze meegenomen om tot geweldige creaties te komen. Het proces is vastgelegd en de foto´s zijn te vinden in het fotoalbum op de website. 


Bij de opening van de school worden de vogels feestelijk onthuld. 

Voorstelling Trash

15-10-2019
Vorige week zijn we naar Zuidlaren geweest voor een voorstelling over Trash. Tijdens deze voorstelling hebben de leerlingen op een grappige manier kennis gemaakt met het scheiden van afval. Daarnaast hebben de leerlingen een drumworkshop gekregen waarin het scheiden van afval nadrukkelijk naar voren kwam. 

Kinderboekenweek

06-10-2019
Afgelopen woensdag (2 oktober) is de Kinderboekenweek van start gegaan. Dit jaar is het thema 'Reis mee'. Woensdag zijn we gestart met een toneelstuk over het thema. Daarnaast gaan we elke dag duo-lezen in de hele school. Groep 6 en 7 lezen deze week voor aan groep 2 en 3. 

Vrijdag (4 oktober) hebben we in de hele school verschillende workshops gevolgd. De leerlingen konden zich inschrijven voor twee workshops, waaronder: het maken van een verkeersbord, het maken van vervoersmiddelen en het maken van een paspoort. En als klapper op de vuurpijl kwam de wethouder van onderwijs uit de gemeente Tynaarlo, Pepijn Vemer, langs om voor te lezen. 

Komende week staan de volgende onderwerpen op het programma in het kader van de Kinderboekenweek.
- maandag 7 oktober wordt de voorleeswedstrijd in groep 6 en 7 gehouden. Van beide groepen wordt er een winnaar gekozen en gaat door naar de schoolronde. 
- woensdag 9 oktober komt schrijfster Mies van Hout langs om op een creatieve manier invulling te geven aan het thema 'Reis mee'.
- Vrijdag 11 oktober sluiten we de Kinderboekenweek af door de voorleeswesdtrijd van de school te houden. De winnaars van de groepen 5, 6, 7 en 8 strijden met elkaar voor de volgende ronde. 

Laat het smaken op donderdag

06-10-2019
Tijdens de grote pauze op donderdag hebben we in groep 6 en 7 een tostidag. Heerlijk genieten van een geroosterd broodje met ham/salami, kaas of misschien een Hawaï versie. Heerlijk!

Vergadertijgers

06-10-2019
Eén keer in de twee weken, op vrijdag, houden we in de klas een klassenvergadering. We bespreken de onderwerpen die goed gaan, wat beter kan en er worden nieuwe ideeën ingebracht. Onze voorzitter van de klassenvergadering is Mynke en onze secretaris is Dana. 

Naast onze klassenvergadering hebben we onze vertegenwoordigers in de leerlingenraad. De leerlingenraad houdt zich bezig met verschillende onderwerpen die binnen de school spelen, zoals het leerplein, het nieuwe schoolplein en het gebruik van het voetbalveld. Iedere leerling kan daarnaast zijn of haar ideeën in de ideeënbus stoppen.

Namens groep 6 neemt Lynn en namens groep 7 neemt Ben plaats in de leerlingenraad om ons te vertegenwoordigen.