We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 6/7

Welkom op de pagina van groep 6 en 7

Dit gaan we komend schooljaar doen:
In groep 6 en 7 staan weer een hoop nieuwe uitdagingen voor de deur. Hier gaan we ons komend schooljaar in verdiepen. In de ochtenden zullen de kernvakken begrijpend lezen, taal, rekenen en spelling op het programma staan, waar we verder gaan bouwen aan het ontwikkelen en verdiepen van strategieën. Daarnaast komen er ook nieuwe strategieën aanbod. 

In de middagen staan de vakken verkeer, Engels, schrijven en DaVinci op de planning. Met verkeer gaan we verder met het leren van de verkeersregels en de uitzonderingen die hier soms bij horen. Bij Engels gaan we (onder andere) onze woordenschat verder uitbreiden en zal er een stukje Engelse grammatica om de hoek komen kijken. Bij schrijven werken we toe naar een persoonlijk leesbaar handschrift. Bij het vak DaVinci staan dit jaar de thema's Aziaten, Maori's en de nieuwe tijd (Eerst- en Tweede Wereldoorlog en de tijd na deze oorlogen) centraal. Binnen de thema's worden verschillende onderdelen behandelt en zullen we vaak op een creatieve manier hier mee bezig zijn. 

Naast deze serieuze en belangrijke onderwerpen staan er ook nog bijzondere uitjes op de planning, zoals het startfeest, de Meesters- en Juffendag, de Koningsspelen en verschillende culturele/andere uitjes. 

Tot slot zijn we nog één vak vergeten, namelijk gymnastiek. Lekker bewegen in de gymzaal waar verschillende sporten aanbod komen. Dit allemaal onder leiding van onze gymjuf Jolanda. Onze gymdagen zijn dinsdag en vrijdag, vergeet niet je handdoek mee te nemen voor douchen. 

Dit is onze klas:
Onze klas bestaat uit 17 leerlingen die onderdeel zijn van groep 6 en 11 leerlingen die onderdeel zijn van groep 7. Samen maakt dat een gezellige, enthousiaste en sfeervolle klas van 28 leerlingen. 

Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag staat meester Dennis voor de groep en op dinsdag staat juf Vivian voor de groep. Hiernaast hebben we ook een onderwijsassistent in opleiding voor twee dagen in de week in de klas, meester Nelson. Hij is op maandag en woensdag aanwezig. 


We gaan er met elkaar een geweldig jaar van maken. Vol leerzame, uitdagende en onvergetelijke momenten. 

De kookclub

zo 6 okt 2019
inloggen vereist

Groepsnieuws

O Denneboom, wat zijn je takken wonder schoon

11-12-2019
De kerstboom in groep 6 en 7 staat er weer. Gistermiddag hebben we met elkaar de boom versierd met ballen, slingers en lichtjes. Met de komst van de kerstboom wordt ons lokaal steeds een beetje meer kerst in aanloop naar de Kerstvakantie. 

Met als hoogtepunt op woensdag 18 december het speciale kerstdiner. 

De Muziekfabriek

11-12-2019
Afgelopen vrijdag hebben we de lessen van de Muziekfabriek afgesloten. Leerlingen uit groep 6 en 7 gingen onder leiding van een vakleerkracht van het ICO aan de slag met muziek, dans en zang. In de eerste les hebben de leerlingen een eigen rap gemaakt en geëxperimenteerd met verschillende ritmes. 


In de tweede les ging het dag eraf! Met verschillende voorwerpen en instrumenten hebben we een fabriek van muziek gemaakt. Als ondersteuning hebben een aantal leerlingen een dans gemaakt en als klap op de vuurpijl hebben een tweetal leerlingen een lied gezongen. Een geweldig optreden als klas met een mooi resultaat. 

Onder het kopje fotoalbum zijn de foto´s te vinden en hebben we het optreden gefilmd, deze is ook terug te zien. 

Sinterklaas wie kent hem niet...

05-12-2019
Sinterklaas heeft vandaag een bezoek gebracht aan onze school. Ook voor groep 6 en 7 waren er prachtige cadeaus. Iedereen heeft weer veel tijd en energie gestoken in het maken van de surprise en het gezicht. Bij het raden van de lootjes was menig een verbaasd.

Natuurlijk heeft de Sint en zijn pieten nog even een bezoek gebracht aan onze klas en hebben we hem bijgepraat over van alles dat we doen bij ons in de klas, zoals bakken, het nieuwe vak studievaardigheden voor groep 7 en met de Kanjertraining hebben we over de streep gedaan om elkaar beter te leren kennen. 

Na zo´n leuke dag is iedereen met z´n mooie surprise, gedicht en cadeaus naar huis gegaan. Tot volgend jaar Sinterklaas!

11 november is de dag...

04-11-2019
11 november is weer in aantocht en dat betekent dat het tijd is om een mooie lampion in elkaar te zetten. Dit schooljaar kunnen de leerlingen zich inschrijven voor verschillende soorten lampionnen, bijvoorbeeld een Spiderman, Eenhoorn of een Grachtenhuis. Vandaag zijn we gestart, op 11 november kunnen jullie de eindresultaten bewonderen bij u aan de deur!

Zo vrij als een vogel

15-10-2019
Vorige week hebben we de Kinderboekenweek afgesloten. Een onderdeel in de Kinderboekenweek was de workshop van Mies van Hout. De leerlingen zijn als illustrators aan de slag geweest met het maken van een vogel. Niet zo maar een vogel, maar een creatieve versie. Stap voor stap heeft Mies ze meegenomen om tot geweldige creaties te komen. Het proces is vastgelegd en de foto´s zijn te vinden in het fotoalbum op de website. 


Bij de opening van de school worden de vogels feestelijk onthuld.