We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 5/6

Groep 5-6 bestaat uit een enthousiaste en gezellige groep van 27 leerlingen, waaronder 16 leerlingen uit groep 5 en 11 leerlingen uit groep 6. Meester Bauke staat op maandag en dinsdag voor de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag is Juf Riann in groep 5-6.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig en veilig voelt in de groep en op een respectvolle manier met elkaar omgaat. We houden rekening met elkaar en werken samen door het toepassen van verschillende coöperatieve werkvormen. Aan het begin van het schooljaar doen we veel groepsvormende activiteiten. We gebruiken daarvoor de Kanjertraining; een methode voor sociaal-emotionele vorming, welke als een rode draad door onze school loopt. Gedurende het schooljaar komen de Kanjerlessen wekelijks aan bod. Het helpt inzicht te krijgen in je eigen gedrag, gedrag van anderen en de reacties daarop.

Dagelijks staat het lezen op het rooster. Technisch lezen doen we schoolbreed in niveaugroepjes gedurende de eerste 15 minuten van de dag. Voor begrijpend lezen gebruiken we Nieuwsbegrip, waarmee we wekelijks aan de slag gaan met een actuele tekst.
Ook rekenen doen we iedere dag aan de hand van de methode Wizwijs. De eerste breuken komen aan de orde, maar ook het metrieke stelsel en rekenen met grote getallen komen dit jaar aanbod

Bij spelling is werkwoordspelling een nieuw onderdeel. We gebruiken daarvoor de methode Staal, die zowel spelling als taal omvat. Het taalgedeelte richt zich met name om de woordsoorten en het ontleden van zinnen.

Naast deze basisvakken is er ook nog ruimte voor Engels (Groove me) en Verkeer. Voor de zaakzakken volgen we Da Vinci; een geïntegreerde methode die werkt vanuit thema’s. Het onderzoekend en ontwerpend leren staat hierbij centraal. Dit jaar komen de Egyptenaren, Grieken en Romeinen en de Middeleeuwen aan bod. De creatieve lessen zijn eveneens gekoppeld aan het lopende thema. Zo is het thema goed zichtbaar in de groep.
 
De gymlessen worden gegeven door juf Jolanda en zijn voor groep 5-6 op dinsdag en vrijdag.
 
Tot slot houden alle kinderen een spreekbeurt, doen we regelmatig  boekpromotie activiteiten en gaan we natuurlijk met z’n allen op schoolreisje.
 
Kortom; groep 5-6 heeft een goed gevuld programma met een hoop leuke, interessante en leerzame activiteiten!