We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5
 
Dit schooljaar staat het motto: geloof in wat je wilt leren, kunnen en bereiken centraal. Op onze deur van het lokaal staan allemaal mensen geplakt die iets bijzonder gedaan hebben. Bovenal allemaal mensen die ergens  in geloofd hebben om iets te bereiken. Dat is ook wat we dit jaar gaan doen. 
 
In groep 5 werken we vooral aan onze zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en onze eigen doelen. Hier gebruiken we een doelbord voor.

Vooral in de ochtenden staan de vakken; rekenen, spelling, taal en (begrijpend) lezen centraal. In de middagen doen we aan creativiteit, muziek van meester Sjors, Engels (Grooveme) en DaVinci. Het eerste thema van DaVinci staat in het teken van Het begin. Zo bespreken we het ontstaan van de aarde/mensen/dieren en planten. Tijdens de DaVinci lessen proberen we op verschillende manieren iets te leren d.m.v. excursies, presentaties, creatieve lessen en gastlessen.   
 
De gymlessen zijn op dinsdag en op vrijdag en worden gegeven door juf Jolanda. Na de gymles wordt er vanaf groep 5 gedoucht.
 
We gaan er dit jaar een fijn, leerzaam en gezellig jaar van maken.
Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, kom zeker langs!
 
Een fijne groet,
Marionne en Dennis

Schoolreis groep 5 en 6

zo 4 okt 2020
inloggen vereist

Groepsnieuws

Sinterklaascircuit

26-11-2020
Al vroeg stonden de kinderen gisteren voor de deur, want was het de Pieten gelukt om zonder Sinterklaas (die werkt immers thuis) de schoenen op het Oelebred te vullen? Ja het is gelukt, maar het was wel een beetje warrig, de schoenen stonden overal.

Toen alle gevulde schoenen waren gevonden, was het tijd voor het Sinterklaascircuit.
De groepen 1 t/m 4 maakten prachtige versierde letters, balanceerden over daken tijdens Pietengym en maakten muziek met boomwhackers.

De groepen 5 t/m 8 pimpten de Sint, maakten mooie en ook heel grappige gedichten en streden voor de winst bij 'het Grote Pepernoten Spel'.

Nu maar afwachten wat de Sint 4 december voor ons in petto heeft.......


Reuzenbellen!

07-11-2020
Afgelopen vrijdag hadden de groepen 1/2 een les waarin reuzenbellen gemaakt moesten worden. Het sop en de bellenblaasstokjes stonden nog op het plein in de pauzes en dat zorgde voor heel veel reuzenbellen en plezier op het schoolplein.

Daar hebben we geen woorden voor

04-10-2020
In onze taalmethode besteden we met enige regelmaat aan woordenschat, dan gaat het natuurlijk om het uitbreiden van de woordenschat. Dat niet alleen, want we vinden het ook belangrijk dat we leren hoe we de betekenis van woorden kunnen achterhalen. Veelal doen we dit op het plein, bijvoorbeeld door de betekenis van woorden op te hangen en dan is het de bedoeling dat de kinderen het woord aan de juiste betekenis koppelt. Zo zijn er nog vele andere vormen denkbaar.

Hoe bouw je een hunebed?

01-10-2020
Het thema van DaVinci waar we ons momenteel in verdiepen is ┬┤Lang geleden┬┤. We richten ons vooral op de prehistorie. Zo hebben we geleerd wat jagers en verzamelaars zijn, hoe deze mensen leefden, maar ook het ontstaan van de eerste boeren. Nu zijn we aangekomen bij belangrijk cultureel erfgoed, namelijk de hunebedden. Tijdens onze schoolreis hebben we onderweg een hunebed met onze eigen ogen mogen zien, voelen en bewonderen. Hoe zijn die hunebedden eigenlijk gemaakt, daar zijn we zelf mee aan de slag gegaan.

Opening Kinderboekenweek

01-10-2020
Woensdag 30 september openden we met de hele school de Kinderboekenweek 2020, met als thema 'en toen'. 
We gaan tijdens dit thema terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We gaan spannende verhalen lezen over ridders, ons verplaatsen in de oorlogstijd of komen van alles te weten over de Oudheid.
De kinderen verkennen de komende 10 dagen alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Groep 7/8 nam ons gisteren tijdens de opening al een beetje mee door de tijd; van de Prehistorie tot de Eigentijdse geschiedenis. Interessant en spannend tegelijk!
Na het liedje en dansje, uitgevoerd door een voor deze gelegenheid opgezette dansgroep, was de start van de Kinderboekenweek een feit.