inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5
 
Groep 5 is dit jaar een fijne groep van 20 en op vrijdag 21 leerlingen.
Op maandag en dinsdag staat juf Janine voor de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag Juf Sandra.
 
Aan het begin van het schooljaar is de groepsvorming belangrijk. Het regelmatig wisselen van groepjes, het inzetten van kanjeractiviteiten en samen nadenken over wat is voor jou een fijne groep zijn enkele voorbeelden die we zoal doen in groep 5.
 
Vooral in de ochtenden staan de vakken; rekenen, spelling, taal en (begrijpend) lezen centraal. In de middagen doen we aan creativiteit, muziek (123zing en muziek van meester Sjors), Engels (Grooveme) en DaVinci. Het eerste thema van DaVinci staat in het teken van Het begin. Zo bespreken we het ontstaan van de aarde/mensen/dieren en planten. Tijdens de DaVinci lessen proberen we op verschillende manieren iets te leren d.m.v. excursies, presentaties, creatieve lessen en gastlessen.   
 
Belangrijk in groep 5 is het kennen van de tafels 2 t/m 10, 11 en 12. Verder het automatiseren van plus- en minsommen en vooral ook het plezier hebben in het lezen van boeken.
 
De gymlessen zijn op dinsdag en op vrijdag en worden gegeven door juf Jolanda. Na de gymles wordt er vanaf groep 5 gedoucht.
 
We gaan er dit jaar een fijn, leerzaam en gezellig jaar van maken.
Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, kom zeker langs!
 
Een fijne groet, Sandra en Janine

Groepsnieuws

Eerste tostidag groep 5

17-09-2019
Gisteren was de eerste tosti dag van groep 5!