inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 4

De leerkrachten van groep 4:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag meester Bauke
Woensdag juf Janine

Gymnastiek dagen: dinsdag en vrijdag

Dinsdagmiddag krijgt groep 4 muziekles van meester Sjors.

Methodes die we gebruiken:
Wizwijs voor rekenen
Spelling in beeld
Taal in beeld
Estafette voor technisch lezen
Pennenstreken
Da Vinci
Kanjertraining
Voor verkeer gebruiken we op stap van Veilig verkeer Nederland
Voor begrijpend lezen gebruiken we Nieuwsbegrip.


Groepsnieuws

Groep 4

18-10-2019
Beste ouders verzorger van groep 4

Het is bijna herfstvakantie. Wat hebben we al veel gedaan in groep 4. In het begin was het nog erg wennen nieuwe boeken en schriften, nieuw lokaal, nieuwe meester en wat moesten we hard werken (bleek dat meester zich vergist had in hoe vaak alle vakken in de week moesten)

Nu hebben we ook de kinderboeken week gehad, we hebben een mooie tekening gemaakt met de gele ballon die een reis om de wereld maakt. De kinderen hebben zelf een plek gekozen waar ze nog graag naar toe willen met de gele ballon. Foto’s volgen nog. Ook hebben we veel gelezen met de kinderen van groep 8. We mochten zelf een plekje in school zoeken. Ook hebben we een leuke creatieve circuit gedaan en ter afsluiting was er een voorleeswedstrijd.

Ook hebben we een dansmiddag gedaan, het was erg leuk om te zien hoe enthousiast alle kinderen aan het dansen waren. Er zijn nog plekken vrij om je op te geven om na schooltijd danslessen te nemen. 

We zitten nu ook in groepjes van 3 of 4. Dat is af en toe erg gezellig maar we kunnen ook al goed werken. We lezen veel in de klas, we gaan veel vooruit kilometers maken roept meester dan altijd. De Disney boekjes zijn erg leuk.

Op vrijdag hebben we tosti dag. Dat is erg leuk en gezellig, meester bakt de beste tosti’s ter wereld volgens de kinderen
Op dinsdag en vrijdag hebben we gymnastiek. Eerst vergaten we wel de kleren maar dat gaat nu beter.
 
We wensen iedereen een fijne herfstvakantie,
Groep 4

Gymnastiek

08-10-2019
Beste ouders van groep 4,

Elke week zijn er wel kinderen (ook van andere groepen) die hun gym spullen vergeten. Vandaar nog even een herinnering: groep 4 gymt op dinsdag en vrijdag. Graag zorgen voor goede kleding en schoeisel. 

Meester Bauke 

Vrijdag tosti dag in groep 4

03-10-2019
Vanaf vorige week vrijdag hebben we tosti dag. Het was erg gezellig en de kinderen hebben heerlijk genoten van de tosti's. Sommigen hadden saus mee en iedereen mocht daarvan hebben als ze dat wilde. Sommige kinderen hadden geen zin in saus en dat is natuurlijk ook goed. Ze mogen allemaal 1x een broodje in het apparaat, als er nog tijd over is kunnen ze een 2 de broodje erin doen. Het kan dus voorkomen dat ze 1 tosti hebben en 1 broodje eten ivm tijdgebrek. 

Groep 4 naar ondertekening Muziekakkoord Drenthe (met koningin Maxima)

17-06-2019
Geheel onverwacht kreeg Het Oelebred vorige week een bijzonder leuke uitnodiging: 
Groep 4 mag aanstaande donderdag 20 juni in theater De Tamboer in Hoogeveen aanwezig zijn bij de ondertekening van het Muziekakkoord Drenthe onder toeziend oog van niemand minder dan koningin Maxima!

Schoolbesturen, culturele instanties, Pabo's, gemeenten en provincie beloven in dit akkoord zich hard te maken voor structureel cultuuronderwijs op alle basisscholen in Drenthe.

Groep 4 gaat vertrekt donderdag aanstaande om 8.45 uur met een bus naar Hoogeveen. De  feestelijke bijeenkomst is gevuld met verschillende muzikale activiteiten voor en door kinderen. Ook zal het door de Drentse zangeres Martijje speciaal voor deze gelegenheid geschreven lied "Doe je mee" worden gezongen

We wensen groep 4 alvast heel veel plezier!

Drents voorlezen

21-03-2019
In het kader van 'de maand van de streektaal' werden afgelopen woensdag alle groepen voorgelezen in het Drents door Alie en Diny. 
De oudste groepen kregen zelfs ook nog bezoek van Ron Jans, die erg zijn best had gedaan om een Drents verhaal voor te bereiden. En dat als niet-Drent! 
Nogmaals bedankt Alie, Diny en Ron!