inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 4

De leerkrachten van groep 4:
Juf Jorike (ma./woe./do./vr.)
Juf Sandra (di.)

Elke donderdagochtend krijgen de kinderen gymnastiek door vakdocent juf Jolanda.
Dinsdagmiddag krijgt groep 4 muziekles door vakdocent meester Sjors.

Methodes die we gebruiken:
Wizwijs voor rekenen
Spelling in beeld
Taal in beeld
Estafette voor technisch lezen
Pennenstreken
Da Vinci
Kanjertraining
Voor begrijpend lezen gebruiken we Nieuwsbegrip.Groepsnieuws

Groep 4 naar ondertekening Muziekakkoord Drenthe (met koningin Maxima)

17-06-2019
Geheel onverwacht kreeg Het Oelebred vorige week een bijzonder leuke uitnodiging: 
Groep 4 mag aanstaande donderdag 20 juni in theater De Tamboer in Hoogeveen aanwezig zijn bij de ondertekening van het Muziekakkoord Drenthe onder toeziend oog van niemand minder dan koningin Maxima!

Schoolbesturen, culturele instanties, Pabo's, gemeenten en provincie beloven in dit akkoord zich hard te maken voor structureel cultuuronderwijs op alle basisscholen in Drenthe.

Groep 4 gaat vertrekt donderdag aanstaande om 8.45 uur met een bus naar Hoogeveen. De  feestelijke bijeenkomst is gevuld met verschillende muzikale activiteiten voor en door kinderen. Ook zal het door de Drentse zangeres Martijje speciaal voor deze gelegenheid geschreven lied "Doe je mee" worden gezongen

We wensen groep 4 alvast heel veel plezier!

Drents voorlezen

21-03-2019
In het kader van 'de maand van de streektaal' werden afgelopen woensdag alle groepen voorgelezen in het Drents door Alie en Diny. 
De oudste groepen kregen zelfs ook nog bezoek van Ron Jans, die erg zijn best had gedaan om een Drents verhaal voor te bereiden. En dat als niet-Drent! 
Nogmaals bedankt Alie, Diny en Ron!

De wethouder leest voor

25-01-2019
Op donderdag 24 januari kreeg de school in het kader van de Nationale Voorleesdagen bezoek van wethouder Pepijn Vemer. Hij las voor aan de kinderen van de groepen 1 t/m 4.
Omdat voorlezen een positief effect heeft op de woordenschat, spelling en het tekstbegrip wordt in alle groepen dagelijks voorgelezen.  

Reminder; margedag

24-01-2019
Aanstaande maandag heeft obs Het Oelebred een margedag. De kinderen zijn deze dag vrij van school. 

Gastles brandweer

08-10-2018
Vorige week kregen alle klassen een boeiende gastles van de Brandweer. We leerden o.a. over brandveiligheid en wat je moet doen bij brand en brandwonden. De bovenbouw deed ook proefjes waarbij verschillende materialen (acryl, wol en katoen) aangestoken werden.