We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 3/4

Groep 3/4 bestaat dit jaar uit 29 leerlingen.
Er zitten 16 leerlingen in  groep 3 en 13 leerlingen in groep 4. 
Op maandag en dinsdag staat juf Janine voor de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Sandra.
Daarnaast krijgen we op 4 momenten in de week ondersteuning van juf Tjitske en juf Carina. 

We hebben vaste gymnastiek dagen: dinsdag en vrijdag. Deze lessen worden verzorgd door een vakdocent, juf Jolanda.
Daarnaast heeft groep 3/4 op dinsdag ook een vakdocent voor muziek, meester Sjors.

Groep 3 is een spannend en leuk jaar. Het jaar waarin je leert lezen en schrijven! Maar ook voor groep 4 zijn er weer veel nieuwe dingen, te denken aan andere methodes voor taal en spelling. 

In de ochtenden werken we aan de vakken lezen,schrijven en rekenen. De middagen staan in het teken van Davinci (onze zaakvakmethode), creatieve vakken, in de hoeken spelen en kanjertraining. 


Groepsnieuws

Op naar Kerst

08-12-2020
De goede Sint is nog niet eens gearriveerd in Spanje en de kerstboom staat al weer in de lokalen. Zo ook in het lokaal van groep 3/4. We maken met de kinderen zelf versiering voor in de boom. Daar zijn we gisteren en vandaag mee gestart. Het eerste werkje is al af en hebben de kinderen zelf een mooi plekje gegeven in de boom. 

Verhaaltjes maken

04-12-2020
Groep 3/4 heeft samen een sinterklaasverhaal gemaakt. Groep 4 heeft het verhaaltje met hulp van de groep 3 leerling op het letterbord gelegd en de kinderen van groep 3 maakten er nog een mooie tekening bij. Wat een fantastische samenwerking!

Pepernoten bakken groep 3,4 en 5

04-12-2020
De groepen 3,4 en 5 hebben samen pepernoten gebakken. Groep 5 had hierbij de leiding. Zij zorgden ervoor dat de ingrediĆ«nten goed werden afgewogen. De kinderen van groep 3 en 4 mochten meehelpen met kneden en bolletjes draaien. Vooral het kneden zorgde voor veel plezier. Waar het ene groepje plakkerige handen kreeg, had het andere groepje een te droog geheel. Maar wat een plezier! En het eindresultaat mocht er zeker zijn! Sommige pepernoten konden zo de winkel in! We hebben de pepernoten onderling verdeeld en mee naar huis genomen.  

Sinterklaascircuit

26-11-2020
Al vroeg stonden de kinderen gisteren voor de deur, want was het de Pieten gelukt om zonder Sinterklaas (die werkt immers thuis) de schoenen op het Oelebred te vullen? Ja het is gelukt, maar het was wel een beetje warrig, de schoenen stonden overal.

Toen alle gevulde schoenen waren gevonden, was het tijd voor het Sinterklaascircuit.
De groepen 1 t/m 4 maakten prachtige versierde letters, balanceerden over daken tijdens Pietengym en maakten muziek met boomwhackers.

De groepen 5 t/m 8 pimpten de Sint, maakten mooie en ook heel grappige gedichten en streden voor de winst bij 'het Grote Pepernoten Spel'.

Nu maar afwachten wat de Sint 4 december voor ons in petto heeft.......


Laten zien wat je kunt

26-11-2020
Laten zien wat je kunt!
Zo leuk!
Kijk, ik kan al heel mooi voorlezen in groep 3.
Kijk, wij kunnen met elkaar een dansje voorbereiden en daarna een optreden geven aan de groep.