We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 2/3

Groep 2/3 is dit schooljaar een geheel nieuwe combinatiegroep op het Oelebred. Het is een gezellige groep, waarvan er 10 leerlingen in groep 2 en 12 leerlingen in groep 3 zitten.
Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Sanne voor de groep, op donderdag en vrijdag juf Carina. 
 
Samen waar het kan, apart waar het moet.
Hoewel beide groepen hun eigen lesprogramma hebben, doen we ook veel dingen samen. Het samenwerkend leren werkt heel positief. Bij bijvoorbeeld het maken van een woordveld schrijft de een en tekent de ander. Tijdens een circuitvorm verwerken we opdrachten op verschillende niveaus. En de speelhoeken worden zo nu en dan ingezet tijdens verwerkingsopdrachten.
Op deze wijze komen we tegemoet aan de spel- en beweegbehoefte van de startende groep 3 leerling, waardoor de overgang minder groot zal zijn.
Daarnaast doen we de muzieklessen, de gymlessen van de vakleerkracht en de kanjertraining samen. Deze lessen dragen voor een belangrijk deel bij aan de groepsvorming.
 
Natuurlijk zijn er ook momenten dat het even apart moet. Als de ene groep instructie krijgt, werkt de ander zelfstandig en andersom. Bovendien gaat groep 2 dagelijks naar buiten met groep 1/2, waardoor groep 3 op dat moment een instructiemoment alleen heeft.
 
Groep 3 leert lezen aan de hand van de methode Veilig Leren Lezen (nieuwst Kim versie). Een spannend jaar, waarin iedere leerling grote stappen zal maken in het leesproces; van niets kunnen lezen naar (bijna) alles kunnen lezen! Ontzettend leuk en bijzonder! Naast het leesonderwijs, schrijven we dagelijks m.b.v. de methode Pennenstreken en rekenen we met de methode Wizwijs.
 
Voor groep 2 gebruiken we de nieuwste versie van de methode Schatkist; een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers/thema’s, waarbij vooral spelenderwijs en in een betekenisvolle context gewerkt wordt aan de taal- en rekenontwikkeling.
 
Kom gerust even binnen wandelen tijdens de dagelijkse inloop vanaf 08.20u!
Het belooft een gezellig en leerzaam jaar te worden!
 
 
 
 
 

Groepsnieuws

Emoties

13-02-2020
Hoe ' lees' je lichaamstaal? Kan je aan iemands lichaamshouding zien hoe hij zich voelt? Welke emoties passen bij welke specifieke lichaamshouding? 
Afgelopen maandag hebben we hier op een speelse manier mee geoefend tijdens de wekelijkse Kanjerles.

Letterfeest!

28-01-2020
Wat was het een gezellig en gemoedelijk feestje vanmorgen: een letterspeurtocht door de hele school, een letterpet knutselen, letterkoekjes bakken en letterbingo spelen. 
Helemaal verdiend namen de kinderen van groep 3 na afloop hun letterdiploma in ontvangst. In 5 maanden tijd hebben ze alle letters geleerd, hartstikke knap!
Groep 2b mocht natuurlijk meefeesten, maar moeten nog een jaartje wachten voordat ze ook een letterdiploma kunnen halen. Dat komt ongetwijfeld goed, want heel stiekem hebben ze al een heleboel letters geleerd de afgelopen maanden!

Winter, buitenlessen en een voorstelling

14-01-2020
We zijn nog niet eens 2 weken naar school sinds de kerstvakantie en nu alweer zoveel gedaan! 

Groep 2 is gestart met het thema 'winter', waarbij we samen met Pompom en Loeloe weer een hoop leren. Nieuwe woorden, de letter 'r', vogelhuisjes maken met vlechtstroken, sneeuwpoppen plakken, winterbomen verven, noem maar op! Omdat de vogels in de winter wel wat extra voedsel kunnen gebruiken hebben we heerlijke 'pindakaas-vogelzaad-dennenappels' gemaakt. Ze hangen in de wilgenboog op het plein, zo kunnen we de vogels goed in de gaten houden vanuit onze klas.

Groep 3 is deze week begonnen met de Cito toetsen, maar hebben daarnaast gelukkig genoeg tijd voor uitdagende buitenlessen.
Vanmorgen zijn we samen met groep 4 naar een voorstelling van het Houten Huis geweest. We hebben genoten van het boeiende verhaal over de das, heerlijk ontspannen tussen het schapenwol.

Kerst in groep 2/3

19-12-2019
Na het vertrek van Sinterklaas hadden we nog exact 2 weken om helemaal in de kerstsfeer te komen.
Met groep 2 hebben we aan de hand van het prentenboek 'de kleine kerstboom' vele reken-, taal- en knutselactiviteiten gedaan. Groep 3 deed naast het reguliere lees- en rekenprogramma ook een behoorlijk aantal lees-, reken- en knutsellessen binnen het thema kerst, zowel apart als gecombineerd met groep 2 in een circuit. Vanzelfsprekend sloten we het thema af met een geweldig kerstfeest op woensdagavond met de hele school. Fijne muziek, samenzang in een sprookjesachtige sfeer op het plein en enorm genoten van het (deels zelfgemaakte) toetjesbuffet.
Jammer dat de weken weer voorbij vlogen, maar ook lekker en fijn om even uit te kunnen rusten in de kerstvakantie.
Tot in 2020!

Pietengym met juf Jolanda

03-12-2019
Pakjes door de schoorsteen gooien, over de daken lopen, klimmen op de schoorsteen en nog vele andere Pietenactiviteiten hebben we vandaag tijdens de Pietengymles mogen doen bij juf Jolanda.
En dit allemaal op swingende muziek en met een Pietendiploma als resultaat!