inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 2/3

Groep 2/3 is dit schooljaar een geheel nieuwe combinatiegroep op het Oelebred. Het is een gezellige groep, waarvan er 10 leerlingen in groep 2 en 12 leerlingen in groep 3 zitten.
Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Sanne voor de groep, op donderdag en vrijdag juf Carina. 
 
Samen waar het kan, apart waar het moet.
Hoewel beide groepen hun eigen lesprogramma hebben, doen we ook veel dingen samen. Het samenwerkend leren werkt heel positief. Bij bijvoorbeeld het maken van een woordveld schrijft de een en tekent de ander. Tijdens een circuitvorm verwerken we opdrachten op verschillende niveaus. En de speelhoeken worden zo nu en dan ingezet tijdens verwerkingsopdrachten.
Op deze wijze komen we tegemoet aan de spel- en beweegbehoefte van de startende groep 3 leerling, waardoor de overgang minder groot zal zijn.
Daarnaast doen we de muzieklessen, de gymlessen van de vakleerkracht en de kanjertraining samen. Deze lessen dragen voor een belangrijk deel bij aan de groepsvorming.
 
Natuurlijk zijn er ook momenten dat het even apart moet. Als de ene groep instructie krijgt, werkt de ander zelfstandig en andersom. Bovendien gaat groep 2 dagelijks naar buiten met groep 1/2, waardoor groep 3 op dat moment een instructiemoment alleen heeft.
 
Groep 3 leert lezen aan de hand van de methode Veilig Leren Lezen (nieuwst Kim versie). Een spannend jaar, waarin iedere leerling grote stappen zal maken in het leesproces; van niets kunnen lezen naar (bijna) alles kunnen lezen! Ontzettend leuk en bijzonder! Naast het leesonderwijs, schrijven we dagelijks m.b.v. de methode Pennenstreken en rekenen we met de methode Wizwijs.
 
Voor groep 2 gebruiken we de nieuwste versie van de methode Schatkist; een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers/thema’s, waarbij vooral spelenderwijs en in een betekenisvolle context gewerkt wordt aan de taal- en rekenontwikkeling.
 
Kom gerust even binnen wandelen tijdens de dagelijkse inloop vanaf 08.20u!
Het belooft een gezellig en leerzaam jaar te worden!
 
 
 
 
 

Groepsnieuws

Alle kleuters op bezoek bij molenmuseum De Wachter

19-09-2019
Groep 1, 2a en 2b gingen vandaag naar Zuidlaren. Zij brachten hier een bezoek aan molenmuseum De Wachter. Hoeveel verdiepingen heeft de molen? Via steile, smalle trappen klommen we helemaal omhoog (en weer naar beneden, spannend hoor voor een aantal kinderen). Sommige krachtpatsers kregen de molensteen aan het draaien die helemaal op de bovenste verdieping te vinden was.
Wat hebben we geleerd vandaag? Dat we heel sterk zijn! En natuurlijk hoe het graan wordt gemalen. Dat het meel via een glijbaan in een grote zak terecht komt. En we hebben heerlijke specerijen kunnen voelen en ruiken. Met hoeveel kinderen kunnen we op de weegschaal staan?
Kortom een erg leuk en interessant uitje!

Eerste schoolweek in groep 2/3

30-08-2019
De eerste lesweek van het nieuwe schooljaar zit er al weer op! Wat was het spannend de eerste dag: een nieuwe combinatiegroep en een nieuw lokaal, maar gelukkig ook veel vertrouwde gezichten en natuurlijk bekende juffen!

Groep 3 kent inmiddels het woordje 'ik' en kan beide letters probleemloos schrijven. Wow, wat gaat dat snel! Rekenen in het werkboekje gaat ook al heel goed. Gelukkig hebben we ook nog tijd gehad om even te spelen, want het was direct wel behoorlijk hard werken.

Groep 2 heeft alle hoeken verkend en bovendien zijn we ook al 'op taaltocht' geweest. Het zelfstandig werken m.b.v. het stoplicht gaat al goed, wat bijzonder knap is voor een eerste week!

Samen hebben we de eerste kanjertraining erop zitten, gegymd met juf Jolanda, muziek gemaakt en taal-en rekenopdrachtjes gedaan in een coöperatieve werkvorm.
Dat het jaar maar net zo succesvol mag worden, als de eerste lesweek!