inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 2/3

Groep 2/3 is dit schooljaar een geheel nieuwe combinatiegroep op het Oelebred. Het is een gezellige groep, waarvan er 10 leerlingen in groep 2 en 12 leerlingen in groep 3 zitten.
Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Sanne voor de groep, op donderdag en vrijdag juf Carina. 
 
Samen waar het kan, apart waar het moet.
Hoewel beide groepen hun eigen lesprogramma hebben, doen we ook veel dingen samen. Het samenwerkend leren werkt heel positief. Bij bijvoorbeeld het maken van een woordveld schrijft de een en tekent de ander. Tijdens een circuitvorm verwerken we opdrachten op verschillende niveaus. En de speelhoeken worden zo nu en dan ingezet tijdens verwerkingsopdrachten.
Op deze wijze komen we tegemoet aan de spel- en beweegbehoefte van de startende groep 3 leerling, waardoor de overgang minder groot zal zijn.
Daarnaast doen we de muzieklessen, de gymlessen van de vakleerkracht en de kanjertraining samen. Deze lessen dragen voor een belangrijk deel bij aan de groepsvorming.
 
Natuurlijk zijn er ook momenten dat het even apart moet. Als de ene groep instructie krijgt, werkt de ander zelfstandig en andersom. Bovendien gaat groep 2 dagelijks naar buiten met groep 1/2, waardoor groep 3 op dat moment een instructiemoment alleen heeft.
 
Groep 3 leert lezen aan de hand van de methode Veilig Leren Lezen (nieuwst Kim versie). Een spannend jaar, waarin iedere leerling grote stappen zal maken in het leesproces; van niets kunnen lezen naar (bijna) alles kunnen lezen! Ontzettend leuk en bijzonder! Naast het leesonderwijs, schrijven we dagelijks m.b.v. de methode Pennenstreken en rekenen we met de methode Wizwijs.
 
Voor groep 2 gebruiken we de nieuwste versie van de methode Schatkist; een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers/thema’s, waarbij vooral spelenderwijs en in een betekenisvolle context gewerkt wordt aan de taal- en rekenontwikkeling.
 
Kom gerust even binnen wandelen tijdens de dagelijkse inloop vanaf 08.20u!
Het belooft een gezellig en leerzaam jaar te worden!
 
 
 
 
 

Groepsnieuws

spelletjescircuit

13-11-2019
Wat was het gezellig vanmiddag!
Het laatste uurtje hebben we in kleine groepjes spelletjes gespeeld. Klokkijkspel, dobbelwoordjes, galgje, 4 op een rij, wie is het, visjes vangen en kwartetten. Lekker mixen en ook nog eens veel leren.

Toneelpuzzels en het nieuwe schoolplein

13-11-2019
Afgelopen maandag hebben de groepen 3 en 4 de eerste ICO les van een reeks van 3 gehad. Deze lessenserie gaat over toneelpuzzels.
De leerlingen verbeelden, associeren, bewegen en spelen vanuit de spelelementen 'wie', 'wat', en 'waar'. Zij doen dit in verschillende spelvormen, als vertelpantomine, spelen met materialen en afspreekspel.
Leuke start van de week!

Ondertussen mocht groep 2 als eerste groep het nieuwe schoolplein op. Spannend, maar vooral erg fijn en weer lekker dichtbij school!

Soep

07-11-2019
Vandaag hebben de groepen 1, 2a, 2b en 3 soep gegeten.
Soep van de groente die zij zelf hadden geoogst tijdens de herfstwandeling.

Herfstwandeling

01-11-2019
Vanmorgen hebben de groepen 1, 2a, 2b en 3 een herfstwandeling gemaakt.

Via de moestuinen liepen we naar het bos. Bij de moestuinen mochten we groente oogsten; prei, wortelen, uien, courgette en een pompoen. Heel erg leuk en leerzaam!

In het bos hebben de kinderen van groep 3 een rekenactiviteit gedaan en de andere kinderen gingen spelen en mooie herfstbladeren, eikels en takken zoeken.

Op de terugweg konden we tamme kastanjes rapen.

Al met al een zeer geslaagde wandeling!

Lezen, lezen, lezen

09-10-2019
Kinderboekenweek! Dat betekent natuurlijk veel leesactiviteiten.
Zelf lezen, voorlezen, duolezen, luisteren naar verhalen, verhalen naspelen, noem maar op. Hartstikke leuk!