We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 2/3

Groep 2/3 is een enthousiaste groep van 24 kinderen. Er zitten 15 kinderen in groep 3 (4 jongens en 11 meisjes) en 9 kinderen in groep 2 (4 meisjes en 5 jongens). Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Janine voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Carina. 

Omdat we het leesproces in groep 3 erg belangrijk vinden hebben we op drie ochtenden ondersteuning in de groep van een extra leerkracht. (op maandag verzorgd juf Carina de ondersteuning en op dinsdag en donderdag juf Marionne) Hierdoor is groep 3 van 9.00 uur tot 11.30 uur alleen in de klas zodat er genoeg rust en ruimte is om te lezen, schrijven en te rekenen. 

We beginnen op dinsdag t/m vrijdag met een inloop. Iedereen maakt dan rustig een werkje/taakje. Vaak volgt daarna een moment in de kring en gaat groep 3 vanaf 9.00 uur aan het werk en wordt groep 2 samengevoegd met de andere groep 2 en gaan zij aan het werk met de extra leerkracht. Hierdoor hebben we eigenlijk de groepen 1, 2 en 3 gesplitst waardoor we heel gericht aan alle groepen instructie en of speel/werklessen kunnen geven. Op woensdag en vrijdag is de groep 2/3 samen. Op deze dagen gaat groep 2 met de andere groep 1/2 mee naar buiten en gymt groep 3 met de vakleerkracht. Hierdoor zijn beide groepen een paar momenten alleen waardoor er weer gericht gewerkt kan worden in de groep.

Natuurlijk zijn er ook heel veel dingen die we gezamenlijk kunnen doen en dat doen we elke dag na de lunch. We doen dan vooral kanjerlessen, knutselen, muziek (methode 123 zing), spelen buiten of werken in de hoeken.