inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 1/2

Groep 1/2 is een gezellige groep van momenteel 24 leerlingen. Er zitten 8 leerlingen in groep 2 en 16 leerlingen in groep 1. In de loop van het schooljaar zullen daar nog een aantal leerlingen bij instromen, die dan vier jaar worden.  Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Jorike voor de groep, op woensdag juf Marionne. 
 
In de eerste periode van het schooljaar zijn we voornamelijk bezig met het wennen aan de regels en routines in de klas. Ook leren we elkaar kennen en doen we veel aan groepsvorming. We introduceren Kanjertraining, de methode die we schoolbreed gebruiken voor sociaal-emotionele vorming. Vanaf vorig schooljaar werken we met de nieuwste versie van Schatkist, een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers. Een anker vormt het startpunt van een reeks activiteiten en routines die wij met de groep in een bepaalde periode uitvoeren. De activiteiten staan allemaal in teken van het onderwerp dat in dat anker aan bod komt. Hierdoor zijn de activiteiten betekenisvol voor de kinderen. Er is sprake van speels en ontdekkend leren in een betekenisvolle context.
Op het gebied van rekenontwikkeling zijn we bezig met de cijfers, tellen, ordenen, meten en wegen, etc. Ook leren we op het gebied van taal een heleboel. Zo leren we nieuwe letters en zijn we druk met rijmen, hakken en plakken en nieuwe woorden leren. De leerlingen maken iedere week een taak en daarnaast werken we in de hoeken. Ook spelen we elke dag buiten en hebben gymnastiek.
 
Kom gerust eens in de klas kijken wat we allemaal hebben!  
 
Als u uw kind wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met de directie voor een kennismakend gesprek en rondleiding.

Groepsnieuws

Sinterklaasfeest bij De Egels

05-12-2019
Het was een groot feest vandaag!
Sinterklaas en Pieten kwamen bij ons op bezoek
en we hebben ook nog lekkere pepernoten gebakken!

Een heerlijk dagje!

Het huis van Sinterklaas

28-11-2019
Met de komst van de Goedheiligman in ons land, zijn ook wij natuurlijk gestart met het thema Sinterklaas in de groepen 1 en 2. 
Aan de hand van het prentenboek 'het huis van Sinterklaas', vinden er talrijke Sint en Piet activiteiten plaats. We tellen met pepernoten, knutselen de stoomtrein van Sinterklaas, maken 'chocolade' letters, lezen veel verhalen, ontwerpen de baard van Sint met scheerschuim... en ga zo maar door!
Kom gerust bij ons langs om een indruk te krijgen van deze en andere Sint activiteiten.

Soep

07-11-2019
Vandaag hebben de groepen 1, 2a, 2b en 3 soep gegeten.
Soep van de groente die zij zelf hadden geoogst tijdens de herfstwandeling.

Herfstwandeling

01-11-2019
Vanmorgen hebben de groepen 1, 2a, 2b en 3 een herfstwandeling gemaakt.

Via de moestuinen liepen we naar het bos. Bij de moestuinen mochten we groente oogsten; prei, wortelen, uien, courgette en een pompoen. Heel erg leuk en leerzaam!

In het bos hebben de kinderen van groep 3 een rekenactiviteit gedaan en de andere kinderen gingen spelen en mooie herfstbladeren, eikels en takken zoeken.

Op de terugweg konden we tamme kastanjes rapen.

Al met al een zeer geslaagde wandeling!

De Egels geven voorstelling

18-10-2019
De kinderen van groep 2 hebben in tweetallen een voorstelling gegeven aan de hele groep. Zij kozen hun verhaal en de hand- en vingerpoppen n.a.v. een boek.
Ook het decor werd door henzelf getekend en bevatte datgeen wat terug kwam in het verhaal.

Goed gedaan groep 2!!