We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 1/2

Groep 1/2 is een gezellige groep van momenteel 27 leerlingen. Er zitten 8 leerlingen in groep 2 en 19 leerlingen in groep 1. In de loop van het schooljaar zullen daar nog enkele leerlingen bij instromen, die dan vier jaar worden.  Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Jorike voor de groep, op woensdag juf Marionne. 
 
In de eerste periode van het schooljaar zijn we voornamelijk bezig met het wennen aan de regels en routines in de klas. Ook leren we elkaar kennen en doen we veel aan groepsvorming. We introduceren Kanjertraining, de methode die we schoolbreed gebruiken voor sociaal-emotionele vorming. Vanaf vorig schooljaar werken we met de nieuwste versie van Schatkist, een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers. Een anker vormt het startpunt van een reeks activiteiten en routines die wij met de groep in een bepaalde periode uitvoeren. De activiteiten staan allemaal in teken van het onderwerp dat in dat anker aan bod komt. Hierdoor zijn de activiteiten betekenisvol voor de kinderen. Er is sprake van speels en ontdekkend leren in een betekenisvolle context.
Op het gebied van rekenontwikkeling zijn we bezig met de cijfers, tellen, ordenen, meten en wegen, etc. Ook leren we op het gebied van taal een heleboel. Zo leren we nieuwe letters en zijn we druk met rijmen, hakken en plakken en nieuwe woorden leren. De leerlingen maken iedere week een taak en daarnaast werken we in de hoeken. Ook spelen we elke dag buiten en hebben gymnastiek.
 
Kom gerust eens in de klas kijken wat we allemaal hebben!  
 
Als u uw kind wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met de directie voor een kennismakend gesprek en rondleiding.

Groepsnieuws

Trots op eigen kerkuilen

12-06-2020
Trots op de kerkuilen in eigen schuur.
En alle klasgenootjes konden meekijken met de foto's op ons digibord.
Er werd enthousiast gereageerd en de kinderen stelden leuke vragen.

Communicatie is ook...

11-02-2020
De krant! Een algemene dorpskrant. Of natuurlijk onze eigen krant. In de hal kunnen jullie de Dagbladen van De Egels bekijken.

Zeg het met een hartje...

10-02-2020
Wat boffen wij bij groep 1/2a!
Valentijnsdag valt precies binnen onze themaweken over communicatie én onze klassenouder heeft een cupcakemachine met hartjes vormen én zij had bovendien tijd om bij ons in de klas te komen bakken! 
De foto's getuigen van een geslaagde activiteit.

Kerstviering

18-12-2019
We hadden een sfeervolle kerstviering op school.
Een lichtjestocht met de kerstman, saxofoonmuziek in de centrale hal en 
in de klas een toetjesbuffet! Lekker!

Sinterklaasfeest bij De Egels

05-12-2019
Het was een groot feest vandaag!
Sinterklaas en Pieten kwamen bij ons op bezoek
en we hebben ook nog lekkere pepernoten gebakken!

Een heerlijk dagje!