inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 1/2

Groep 1/2 is een gezellige groep van momenteel 26 leerlingen. Er zitten 11 leerlingen in groep 2 en 15 leerlingen in groep 1. Inde loop van het schooljaar zullen daar nog een aantal leerlingen bij instromen,die dan vier jaar worden.  Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Sanne voor de groep, op donderdag en vrijdag juf Marionne. 
 
In de eerste periode van het schooljaar zijn we voornamelijk bezig met het wennen aan de regels en routines in de klas. Ook leren we elkaar kennen en doen we veel aan groepsvorming. We introducerende Kanjertraining, de methode die we schoolbreed gebruiken voor sociaal-emotionele vorming. Vanaf het huidige schooljaar werken we met de nieuwste versie van Schatkist, een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers. Een anker vormt het startpunt van een reeks activiteiten en routines die wij met de groep in een bepaalde periode uitvoeren. De activiteiten staan allemaal in teken van het onderwerp dat in dat anker aan bod komt. Hierdoor zijn de activiteiten betekenisvol voor de kinderen. Er is sprake van speels en ontdekkend leren in een betekenisvolle context.
Op het gebied van rekenontwikkeling zijn we bezig met de cijfers, tellen, ordenen, meten en wegen, etc. Ook leren we op het gebied van taal een heleboel. Zo leren we nieuwe letters en zijn we druk met rijmen,hakken en plakken en nieuwe woorden leren. Tijdens de lessen maken we veel gebruik van co√∂peratieve werkvormen, zodat alle leerlingen actief zijn. Ook maken de leerlingen iedere week een taak en daarnaast werken we in de hoeken.  
 
Kom gerust eens in de klas kijken wat we allemaal hebben! Tenslotte spelen we iedere dag buiten en op maandag gaan we met de bus naar de gymzaal in Yde. 
 
Als u uw kind wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met de directie voor een kennismakend gesprek en rondleiding.

Groepsnieuws

Juffendag

11-07-2019
Afgelopen dinsdag vierden we op school de verjaardagen van alle juffen en meesters. Het was tevens het laatste feest in de huidige samenstelling van de groep en eveneens de afsluiting van ons laatste thema 'avontuur'. 
Wat was iedereen prachtig verkleed (ook de juffen:)), dat hebben we goed kunnen zien tijdens de modeshow de klas! Daarna was het tijd voor een gezellig spelletjescircuit op het veldje; hutten bouwen, estafette, stoep krijten,  reuze memory, (witte) petten versieren en raadspelletjes. Met een gezonde fruitpauze tussendoor en een snoepje in de hut! Weer in de klas werden de pannenkoeken gebracht door de ouders, heerlijk!!! Ze waren echt allemaal op!
In de middag hebben we nog lekker kunnen spelen in het zonnetje.
Wat weer een avontuur, eigenlijk was het gehele schooljaar voor ons allemaal  een groot avontuur.
We hebben genoten! Dank jullie wel voor de prachtige bloemen en cadeautjes, maar ook voor de hulp van de ouders om deze gezellige dagen met zoveel kinderen te kunnen organiseren! Voor nu een hele fijne vakantie!

Op jacht naar de schat!

25-06-2019
In de broeierige warmte speurden de kinderen van groep 1 en 2 vanmorgen in groepjes naar een schat. Tijdens de speurtocht konden de kinderen bij verschillende spelletjes delen van de schatkaart verdienen, wat uiteindelijk leidde tot de cijfercode van de schatkist. Wat een lekkere schat was het zeg!
En wat een spannend avontuur hebben we weer beleefd!
Dankjewel ouders, Lydia, opa en oma van Gijs en kinderen van groep 8 voor jullie fijne hulp!

Een spannend avontuur bij het oude zwembad.........

19-06-2019
Vanwege het prachtige weer en ons huidige thema, liepen we aan het einde van de ochtend naar het oude zwembad om daar te graven naar schatten, lekker te spelen en te picknicken. Echter, na een half uurtje bleek dat de (onweers)buien ineens verraderlijk dichtbij kwamen.... Oei....spannend.... Toch maar terug naar school, om de picknick voort te zetten in het speellokaal. Minder avontuurlijk, maar toch ook erg gezellig! En de schatten worden zeer binnenkort (bij stabiel weer) alsnog opgegraven :)

Op bezoek bij groep 3

19-06-2019
De kinderen van groep 2 mochten vanmiddag een kijkje nemen in het klaslokaal van groep 3, bij juf Janine. Ook een spannend avontuur voor deze kinderen dus....
We zijn uitgebreid voorgelicht door Sven, Elian en Bjorn. Enthousiast vertelden ze ons over het leren lezen, de rekenlessen, de schrijflessen en vooral ook over de
Da Vinci lessen. Ondertussen waren de andere groep 3 kinderen een eigen uitvinding aan het knutselen, dat zag er cool uit!
Dankjewel groep 3, wij hebben er zin in!

Op avontuur met groep 1 en 2

13-06-2019
De komende periode werken we in de groep met het anker Avontuur van Schatkist.
Pompom wil naar China. Hij heeft zin in een avontuur en graaft fanatiek een gat in de grond. Dat is aanleiding om met de kinderen te praten over avonturen en over wat je nodig hebt om op avontuur te gaan. We gaan ook zelf op avontuur in de natuur, met schatkaarten, op zoek naar bijzondere vondsten!

In de groep wordt het thema langzaam zichtbaar. We bouwen hutten, lezen   avonturenverhalen en spelen ons zelf bedachte avontuur na bij de zandtafel met   eigen verzamelde (buiten)materialen. De komende weken zullen er steeds meer 'avonturen' werkplekken bij komen!