inloggen
emailadres wachtwoord

Groep 1/2

Groep 1/2 is een gezellige groep van momenteel 24 leerlingen. Er zitten 8 leerlingen in groep 2 en 16 leerlingen in groep 1. In de loop van het schooljaar zullen daar nog een aantal leerlingen bij instromen, die dan vier jaar worden.  Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Jorike voor de groep, op woensdag juf Marionne. 
 
In de eerste periode van het schooljaar zijn we voornamelijk bezig met het wennen aan de regels en routines in de klas. Ook leren we elkaar kennen en doen we veel aan groepsvorming. We introduceren Kanjertraining, de methode die we schoolbreed gebruiken voor sociaal-emotionele vorming. Vanaf vorig schooljaar werken we met de nieuwste versie van Schatkist, een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers. Een anker vormt het startpunt van een reeks activiteiten en routines die wij met de groep in een bepaalde periode uitvoeren. De activiteiten staan allemaal in teken van het onderwerp dat in dat anker aan bod komt. Hierdoor zijn de activiteiten betekenisvol voor de kinderen. Er is sprake van speels en ontdekkend leren in een betekenisvolle context.
Op het gebied van rekenontwikkeling zijn we bezig met de cijfers, tellen, ordenen, meten en wegen, etc. Ook leren we op het gebied van taal een heleboel. Zo leren we nieuwe letters en zijn we druk met rijmen, hakken en plakken en nieuwe woorden leren. De leerlingen maken iedere week een taak en daarnaast werken we in de hoeken. Ook spelen we elke dag buiten en hebben gymnastiek.
 
Kom gerust eens in de klas kijken wat we allemaal hebben!  
 
Als u uw kind wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met de directie voor een kennismakend gesprek en rondleiding.

Groepsnieuws

Groep 1/2 maakt appelmoes

26-09-2019
Samen met juf Marionne hebben de kleuters appelmoes gemaakt.

Schillen, snijden, koken...en smullen maar!

Alle kleuters op bezoek bij molenmuseum De Wachter

19-09-2019
Groep 1, 2a en 2b gingen vandaag naar Zuidlaren. Zij brachten hier een bezoek aan molenmuseum De Wachter. Hoeveel verdiepingen heeft de molen? Via steile, smalle trappen klommen we helemaal omhoog (en weer naar beneden, spannend hoor voor een aantal kinderen). Sommige krachtpatsers kregen de molensteen aan het draaien die helemaal op de bovenste verdieping te vinden was.
Wat hebben we geleerd vandaag? Dat we heel sterk zijn! En natuurlijk hoe het graan wordt gemalen. Dat het meel via een glijbaan in een grote zak terecht komt. En we hebben heerlijke specerijen kunnen voelen en ruiken. Met hoeveel kinderen kunnen we op de weegschaal staan?
Kortom een erg leuk en interessant uitje!

Project Molenmuis van start!

06-09-2019
Verhalenverteller Natalie kwam bij ons in de klas met haar oma en haar muizenvriendje!
Oma vertelde over de molen en over vroeger. Natalie had ook een lichtje bij zich. Een lichtje wat symbool stond voor een herinnering. Een mooie herinnering kan verwarmen. Een herinnering is iets wat in het verleden heeft afgespeeld (Wie heeft er ook een mooie herinnering?)

We hebben natuurlijk uitgebreid gesproken over wat je allemaal van meel kan maken. En natuurlijk ook waar meel van wordt gemaakt (graan, wisten sommige kinderen te vertellen)

Een erg leuke introductie van het project De Molenmuis!