We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

De Vogeltuin - groep 1/2b

Groep 1/2b is een gezellige groep, die start met 16 leerlingen. In de loop van het schooljaar zullen daar nog leerlingen bij instromen, die dan vier jaar worden.  Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Tjitske voor de groep, op donderdag en vrijdag juf Carina.
 
In de eerste periode van het schooljaar zijn we voornamelijk bezig met het wennen aan de regels en routines in de klas. Ook leren we elkaar kennen en doen we veel aan groepsvorming. We introduceren Kanjertraining, de methode die we schoolbreed gebruiken voor sociaal-emotionele vorming. We werken met de nieuwste versie van Schatkist, een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers. Een anker vormt het startpunt van een reeks activiteiten en routines die wij met de groep in een bepaalde periode uitvoeren. De activiteiten staan allemaal in teken van het onderwerp dat in dat anker aan bod komt. Hierdoor zijn de activiteiten betekenisvol voor de kinderen. Er is sprake van speels en ontdekkend leren in een betekenisvolle context.
Op het gebied van rekenontwikkeling zijn we bezig met de cijfers, tellen, ordenen, meten en wegen, etc. En vooral met de begrippen. Ook leren we op het gebied van taal een heleboel. Zo leren we nieuwe letters en zijn we druk met rijmen, hakken en plakken en nieuwe woorden leren. De leerlingen maken iedere week een taak en daarnaast werken we in de hoeken. Ook spelen we elke dag buiten en hebben gymnastiek.

 
Als u uw kind wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met de directie voor een kennismakend gesprek en rondleiding.

Groepsagenda

Margedag; alle kinderen vrij Do 26 Nov 2020 0:00 Do 26 Nov 2020 23:59
Oud papier Do 10 Dec 2020 0:00 Do 10 Dec 2020 23:59
Kerstvakantie Ma 21 Dec 2020 0:00 Vr 25 Dec 2020 23:59
Kerstvakantie Ma 28 Dec 2020 0:00 Vr 1 Jan 2021 23:59
Margedag; alle kinderen vrij Di 26 Jan 2021 0:00 Di 26 Jan 2021 23:59

Groepsnieuws

Nog meer proefjes

21-10-2020
Nog 2 dagen en we sluiten ons thema af. Vandaag onderzochten we wat drijft en wat zinkt. Verrassend soms. Ook schilderden we Keepvogel met zelf gemengde kleuren. 

Proefjes met wind en water

20-10-2020
Juf Tjitske veranderde vandaag in professor Tjitske en samen deden we proefjes met wind en met water/olie. We ontdekten met een grote ventilator dat je op veel manieren kunt zien dat het waait en dat je wind ook kunt ‘vangen’ en er energie van kunt maken. Daarnaast maakten we een soort ‘lava lampen’ en ontdekten dat water en ecoline mengt, maar dat olie drijft op water en altijd weer boven komt (hoe hard je ook schut!). 

Boeken ruilen

11-10-2020
Tijdens de Kinderboekenweek mochten we allemaal een boek meenemen dat we zelf niet meer hoefden. Op woensdag ruilden 1/2a en 1/2b door elkaar hun boeken. Iedereen die een boek mee had, is weer naar huis gegaan met een ‘nieuw’ boek. Komt dat even goed uit met de herfstvakantie voor de boeg!

Kijkje in het laboratorium van 1/2

05-10-2020
We zijn druk aan het uitvinden en ontdekken. We hebben twee nieuwe ontdekhoeken. De eerste met allerlei materialen, waarmee we zelf uitvindingen kunnen maken en ontdekken hoe deze werken. Als tweede een hoek waarin we allerlei proefjes doen met orbeez. We kijken door welke trechters ze passen en stoppen ze in maatbekers (hele grote en hele kleine). Verder maken we deze week onze eigen knikkerdoolhof in een schoenendoos en vinden we uit hoe we dat zelf het beste kunnen doen. Dat is soms wel lastig en zelfs een beetje spannend, maar tegelijkertijd ook heel leerzaam. Als het even niet lukt, proberen we te denken aan Pippi Langkous die als motto heeft: 'ik heb het nog nooit geprobeerd, dus ik denk dat ik het wel kan'.
In de bouwhoek hebben we ander constructiemateriaal waarmee we ook onze eigen uitvindingen kunnen bouwen.
Daarnaast zijn we bezig met getallen en hoeveelheden (op de dobbelsteen) en leren we de 'v'.

Lekker lezen!

01-10-2020
Lekker lezen tijdens de Kinderboekenweek, samen of alleen! Ook lezen we extra voor deze dagen.