We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

De Vlindertuin - groep 1/2a

Groep 1/2a is een gezellige groep van momenteel 16 leerlingen. Er zitten 9 leerlingen in groep 2 en 7 leerlingen in groep 1. In de loop van het schooljaar zullen daar nog leerlingen bij instromen, die dan vier jaar worden.  Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Jorike voor de groep, op woensdag juf Vivian. 
 
In de eerste periode van het schooljaar zijn we voornamelijk bezig met het wennen aan de regels en routines in de klas. Ook leren we elkaar kennen en doen we veel aan groepsvorming. We introduceren Kanjertraining, de methode die we schoolbreed gebruiken voor sociaal-emotionele vorming. We werken met de nieuwste versie van Schatkist, een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers. Een anker vormt het startpunt van een reeks activiteiten en routines die wij met de groep in een bepaalde periode uitvoeren. De activiteiten staan allemaal in teken van het onderwerp dat in dat anker aan bod komt. Hierdoor zijn de activiteiten betekenisvol voor de kinderen. Er is sprake van speels en ontdekkend leren in een betekenisvolle context.
Op het gebied van rekenontwikkeling zijn we bezig met de cijfers, tellen, ordenen, meten en wegen, etc. En vooral met de begrippen. Ook leren we op het gebied van taal een heleboel. Zo leren we nieuwe letters en zijn we druk met rijmen, hakken en plakken en nieuwe woorden leren. De leerlingen maken iedere week een taak en daarnaast werken we in de hoeken. Ook spelen we elke dag buiten en hebben gymnastiek.
 
 
Als u uw kind wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met de directie voor een kennismakend gesprek en rondleiding.

Groepsnieuws

Kerstkaarten maken

09-12-2020
We hebben een nieuwe hoek: kerstkaarten maken! Iedereen mag met zorg een mooie kaart maken en een envelop meenemen. Thuis kunnen jullie de kaarten versturen naar iemand die wel een kaartje kan gebruiken. 

Sinterklaascircuit

26-11-2020
Al vroeg stonden de kinderen gisteren voor de deur, want was het de Pieten gelukt om zonder Sinterklaas (die werkt immers thuis) de schoenen op het Oelebred te vullen? Ja het is gelukt, maar het was wel een beetje warrig, de schoenen stonden overal.

Toen alle gevulde schoenen waren gevonden, was het tijd voor het Sinterklaascircuit.
De groepen 1 t/m 4 maakten prachtige versierde letters, balanceerden over daken tijdens Pietengym en maakten muziek met boomwhackers.

De groepen 5 t/m 8 pimpten de Sint, maakten mooie en ook heel grappige gedichten en streden voor de winst bij 'het Grote Pepernoten Spel'.

Nu maar afwachten wat de Sint 4 december voor ons in petto heeft.......


Sint in de huishoek

22-11-2020
De huishoek is omgetoverd in thema Sinterklaas. We vouwen schoentjes, ontwerpen inpakpapier, pakken cadeautjes in, verkleden ons als Sint en Piet en zetten en vullen schoentjes bij de haard. Een waar kleuterparadijs!

Schoolfruit

11-11-2020
Vanaf week 46 krijgen we elke woensdag, donderdag en vrijdag fruit op school. Deze week kregen we waspeen, banaan en appel.  Vandaag werd het project officieel geopend door meester Twan en meester Jorrit. 

In week 47 staan tomaat, peer en appel 'op het fruitmenu'

Reuzenbellen!

07-11-2020
Afgelopen vrijdag hadden de groepen 1/2 een les waarin reuzenbellen gemaakt moesten worden. Het sop en de bellenblaasstokjes stonden nog op het plein in de pauzes en dat zorgde voor heel veel reuzenbellen en plezier op het schoolplein.