We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

De Vlindertuin - groep 1/2a

Groep 1/2a is een gezellige groep van momenteel 16 leerlingen. Er zitten 9 leerlingen in groep 2 en 7 leerlingen in groep 1. In de loop van het schooljaar zullen daar nog leerlingen bij instromen, die dan vier jaar worden.  Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Jorike voor de groep, op woensdag juf Vivian. 
 
In de eerste periode van het schooljaar zijn we voornamelijk bezig met het wennen aan de regels en routines in de klas. Ook leren we elkaar kennen en doen we veel aan groepsvorming. We introduceren Kanjertraining, de methode die we schoolbreed gebruiken voor sociaal-emotionele vorming. We werken met de nieuwste versie van Schatkist, een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers. Een anker vormt het startpunt van een reeks activiteiten en routines die wij met de groep in een bepaalde periode uitvoeren. De activiteiten staan allemaal in teken van het onderwerp dat in dat anker aan bod komt. Hierdoor zijn de activiteiten betekenisvol voor de kinderen. Er is sprake van speels en ontdekkend leren in een betekenisvolle context.
Op het gebied van rekenontwikkeling zijn we bezig met de cijfers, tellen, ordenen, meten en wegen, etc. En vooral met de begrippen. Ook leren we op het gebied van taal een heleboel. Zo leren we nieuwe letters en zijn we druk met rijmen, hakken en plakken en nieuwe woorden leren. De leerlingen maken iedere week een taak en daarnaast werken we in de hoeken. Ook spelen we elke dag buiten en hebben gymnastiek.
 
 
Als u uw kind wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met de directie voor een kennismakend gesprek en rondleiding.

Groepsnieuws

Boeken ruilen

11-10-2020
Tijdens de Kinderboekenweek mochten we allemaal een boek meenemen dat we zelf niet meer hoefden. Op woensdag ruilden 1/2a en 1/2b door elkaar hun boeken. Iedereen die een boek mee had, is weer naar huis gegaan met een ‘nieuw’ boek. Komt dat even goed uit met de herfstvakantie voor de boeg!

Opening Kinderboekenweek

01-10-2020
Woensdag 30 september openden we met de hele school de Kinderboekenweek 2020, met als thema 'en toen'. 
We gaan tijdens dit thema terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We gaan spannende verhalen lezen over ridders, ons verplaatsen in de oorlogstijd of komen van alles te weten over de Oudheid.
De kinderen verkennen de komende 10 dagen alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Groep 7/8 nam ons gisteren tijdens de opening al een beetje mee door de tijd; van de Prehistorie tot de Eigentijdse geschiedenis. Interessant en spannend tegelijk!
Na het liedje en dansje, uitgevoerd door een voor deze gelegenheid opgezette dansgroep, was de start van de Kinderboekenweek een feit.

Muurtje bouwen

17-09-2020
Vanmorgen hebben we met "De Bouwvakker/Metselaar" Wolter Nienhuis een muurtje gemetseld. We hebben dit in 5 stappen gedaan.
1. specie maken 
2. touwtje spannen
3. specie scheppen met de troffel
4. steen leggen
5. steen aanduwen

Alle kinderen mochten wat doen en samen hebben we een echt muurtje gebouwd. Wolter heeft ons goed uitgelegd hoe we het moesten doen.
Dit was een goede gastles die bij ons thema past.

Huis knutselen

11-09-2020
De afgelopen week hebben de kleuters een huisje geknutseld.
De resultaten mogen er zijn! (zie foto) Het was best een lastig karwei; het meten van het papier, het inpakken van het doosje en dan het dak nog. Wat hebben zij hard gewerkt!

Soorten huizen

08-09-2020
Inmiddels hebben we 2 wandelingen gemaakt door het dorp om te kijken naar verschillende soorten huizen. Ons huidige thema is 'Wonen'.
We zagen onder meer twee-onder-een-kap woningen, rijtjeshuizen, woonboerderijen, boerderijen met dieren, huizen met een rieten dak, huizen met dakpannen, nieuwe huizen, oude huizen en vrijstaande huizen.
Helaas zagen we geen woonboot of een paleis ;-)