We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

De Vlindertuin - groep 1/2a

Groep 1/2a is een gezellige groep van momenteel 16 leerlingen. Er zitten 9 leerlingen in groep 2 en 7 leerlingen in groep 1. In de loop van het schooljaar zullen daar nog leerlingen bij instromen, die dan vier jaar worden.  Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Jorike voor de groep, op woensdag juf Vivian. 
 
In de eerste periode van het schooljaar zijn we voornamelijk bezig met het wennen aan de regels en routines in de klas. Ook leren we elkaar kennen en doen we veel aan groepsvorming. We introduceren Kanjertraining, de methode die we schoolbreed gebruiken voor sociaal-emotionele vorming. We werken met de nieuwste versie van Schatkist, een methode voor kleuters welke is opgebouwd uit ankers. Een anker vormt het startpunt van een reeks activiteiten en routines die wij met de groep in een bepaalde periode uitvoeren. De activiteiten staan allemaal in teken van het onderwerp dat in dat anker aan bod komt. Hierdoor zijn de activiteiten betekenisvol voor de kinderen. Er is sprake van speels en ontdekkend leren in een betekenisvolle context.
Op het gebied van rekenontwikkeling zijn we bezig met de cijfers, tellen, ordenen, meten en wegen, etc. En vooral met de begrippen. Ook leren we op het gebied van taal een heleboel. Zo leren we nieuwe letters en zijn we druk met rijmen, hakken en plakken en nieuwe woorden leren. De leerlingen maken iedere week een taak en daarnaast werken we in de hoeken. Ook spelen we elke dag buiten en hebben gymnastiek.
 
 
Als u uw kind wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met de directie voor een kennismakend gesprek en rondleiding.

Groepsnieuws

Letterwinkeltje

31-03-2021
Sinds vandaag hebben de groepen 1/2 een nieuwe hoek: een letterwinkeltje! Hier worden letters gekocht, letters versierd, woordjes gelegd, boekjes gelezen, etc!

Kunstzinnig

11-03-2021
Mondriaan, Van Gogh, het Pointillisme en nog veel meer...

Het voorjaar alvast in de klas...

05-03-2021
We hebben bolletjes gepland.
Inmiddels beginnen die al flink te groeien. 

Thema Kikker in de kou

16-02-2021
Kikkers knutselen 

Kerstkaarten maken

09-12-2020
We hebben een nieuwe hoek: kerstkaarten maken! Iedereen mag met zorg een mooie kaart maken en een envelop meenemen. Thuis kunnen jullie de kaarten versturen naar iemand die wel een kaartje kan gebruiken.