inloggen
emailadres wachtwoord

Cultuur

Cultuurmenu  op het Oelebred.
Elk jaar gaan de kinderen van het Oelebred naar verschillende voorstellingen vanuit het cultuurmenu.

Het cultuurmenu Tynaarlo is een cultuur educatief programma van projecten, voorstellingen en kunstlessen voor alle basisscholen in de gemeente. Binnen het cultuurmenu vinden ieder schooljaar cultuur educatieve projecten plaats met themalessen en voorstellingen met kunstlessen. De projecten worden ontwikkeld door het ICO, waarbij naast de zes kunstdisciplines ook ‘media’ en ‘erfgoed’ worden ingebed. Projecten, voorstellingen en kunstlessen worden zoveel mogelijk verbonden met thema's en leergebieden in het onderwijs. Bij ieder project wordt een lesbrief met lessuggesties voor de leerkracht gemaakt. Op deze wijze kan de lesstof die binnen het project aan orde komt worden voorbereid en uitgediept.

Culturele mobiliteit.
Ook maakt de school gebruik van de culturele mobiliteit.
De Culturele Mobiliteit ondersteunt scholen bij het organiseren van een museumbezoek en biedt daarbij betaalbaar busvervoer. Deze bezoeken zijn o.a  het Gevangenismuseum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Hunebedmuseum, Drents Museum.  Deze bezoeken zijn voor de groepen 5,6,7 en 8.

Klasse!Muziek
Naast het cultuurmenu  vinden er op school ook AMV lessen vanuit het ICO plaats in de groepen 4 en 5.

Klasse!Muziek.
Vakleerkrachten muziek verzorgen op een groeiend aantal scholen Algemene Muzikale Vorming (AMV) in de klas. Zo krijgen alle kinderen de kans zich muzikaal te ontwikkelen.