We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Cultuur

Cultuurmenu  op het Oelebred.
Elk jaar gaan de kinderen van het Oelebred naar verschillende voorstellingen vanuit het cultuurmenu.
Het cultuurmenu Tynaarlo is een cultuur educatief programma van projecten, voorstellingen en kunstlessen voor alle basisscholen in de gemeente. Binnen het cultuurmenu vinden ieder schooljaar cultuur educatieve projecten plaats met themalessen en voorstellingen met kunstlessen. De projecten worden ontwikkeld door het ICO.
Projecten, voorstellingen en kunstlessen worden zoveel mogelijk verbonden met thema's en leergebieden uit het onderwijs. Bij ieder project wordt een lesbrief met lessuggesties voor de leerkracht gemaakt. Op deze wijze kan de lesstof die binnen het project aan orde komt worden voorbereid.

Culturele mobiliteit.
De school maakt naast het cultuurmenu ook gebruik van de Culturele Mobiliteit.
De Culturele Mobiliteit ondersteunt scholen bij het organiseren van een museumbezoek. Deze bezoeken zijn o.a naar het Gevangenismuseum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Hunebedmuseum, Drents Museum.  Deze bezoeken worden georganiseerd voor de groepen 5,6,7 en 8.

Klasse!Muziek
In de groepen 4 en 5 krijgen de leerlingen Klasse!Muziek aangeboden. Dit zijn lessen Algemene Muzikale Vaardigheden (AMV). De lessen worden verzorgd door vakleerkrachten van het ICO.