inloggen
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Kerstknutselen met Vera Niemeijer

09-12-2019
Vera Niemeijer, oud leerling van Het Oelebred, wil graag op reis met Masterskip. Om de benodigde financiën hiervoor bijeen te krijgen organiseert ze o.a. een Kerstknutselactiviteit. 

In de bijgevoegde poster kunt u meer informatie hierover lezen. 


Informatie Kerst knutselen.

De BiebFabriek

03-12-2019
De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken.

De BiebFabriek is er voor iedereen vanaf 8 jaar. In onderstaande nieuwsbrief valt te lezen wat het programma de komende periode is en hoe je je hiervoor kunt aanmelden. 

Nieuwsbrief BiebFabriek

Danslessen op Het Oelebred

04-11-2019
Afgelopen week is de cursus dansen op Het Oelebred op donderdag van start gegaan. Het bleek echter dat op donderdag veel kinderen andere activiteiten hebben.

Daarom willen we proberen of de dansles op dinsdag voor meer kinderen beter uitkomt. We starten, aanstaande dinsdag 5 november, om 14.05/14.10. De les duurt 1 uur.  

Hoe meer inschrijvingen we krijgen, hoe lager de prijs per leerling per les kan worden.

Bij 6 inschrijvingen: 9,50 euro per leerling per les 
Bij 7 inschrijvingen: 9 euro per leerling per les
Bij 8 inschrijvingen: 8,50 euro per leerling per les
Etc.
Tot een minimum van 5 euro per leerling per les bij 15 of meer inschrijvingen


Proefles theatercursus

04-11-2019
Afgelopen woensdag was de proefles voor de theatercursus. Vijf kinderen hadden belangstelling en er waren er drie. Die hebben het erg leuk gehad, maar helaas is dat aantal niet voldoende om de cursus voort te zetten.
 
Omdat het wellicht beter uitkomt om de lessen aansluitend aan de schooltijden te starten,
hebben we nu afgesproken om per woensdag 13 november van 14.15-15.45 nogmaals een proefles te geven. We hopen dat dan meer kinderen mee kunnen doen.

Let op: De les op woensdag 6 november valt uit vanwege de schoolstaking!!!

Schoolplein

04-11-2019
Er is hard gewerkt aan de inrichting van het schoolplein de afgelopen weken. Alle verharding is inmiddels aangebracht en hoewel de speeltoestellen en de beplanting nog niet geplaatst zijn, hopen we eind volgende week toch alvast gebruik te kunnen maken van ons nieuwe schoolplein. 

Staking 6 november 2019

04-11-2019
Vanmorgen hebben we als team besloten ons aan te sluiten bij de staking van aanstaande woensdag. Dit betekent dat de school woensdag gesloten is.

De toegezegde extra gelden zijn absoluut een stap in de goede richting, maar het is geen structurele oplossing voor de problemen in het onderwijs.

De zorgen die we hebben over de toekomst van het onderwijs en in het bijzonder over het tekort aan het leerkrachten, zijn door deze eenmalige toezegging van gelden niet weggenomen.
We verwachten van de politiek een lange termijn visie en beleid dat daarop aansluit.

Uit liefde voor ons vak en zorgen om de toekomst van het onderwijs aan jullie kinderen willen we woensdag een signaal afgeven.

Wij hopen op uw begrip.

Deelname Kids Run Vries

29-10-2019
Vandaag de kinderen van groep 3 tot en met 8 een deelnameformulier voor de Kids Run op zondag 10 november in Vries meegekregen. 

Kinderen uit de groepen 3, 4 & 5 lopen 2 rondes van 500 meter en kinderen uit de groepen 6, 7 & 8 lopen 3x een ronde van 500 meter. 

Deelname aan deze loop is gratis en in de bijlage kunt u meer informatie over deze run lezen.

De kinderen kunnen zich aanmelden door het deelnameformulier in te vullen en vóór donderdag 31 oktober bij de groepsleerkracht in te leveren.

Recyclesint

29-10-2019
Net als in het voorgaande jaar komt de Recyclesint dit jaar ook weer op Het Oelebred langs en wel op zaterdag 23 november. Als u op onderstaande link klikt, opent zich een pdf-bestand waarin u alle informatie hierover kunt lezen.

Informatiebrief Recyclesint

Halloween bij Visio De Brink

18-10-2019
Op donderdag 31 oktober is het Halloween bij Visio De Brink. Van 18.15 tot 19.15 uur zijn kinderen tot ongeveer veertien jaar uit Vries en omgeving van harte welkom om bij ons Halloween te vieren. Ook kinderen van verschillende basisscholen zijn hiervoor uitgenodigd. U bent ook van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn vanaf 18.15 uur.
 
Cliënten en begeleiders hebben de afgelopen dagen al de nodige voorbereidingen getroffen om de het terrein en de huizen morgenavond in Halloweensfeer te brengen. De kinderen mogen verkleed komen en kunnen zelf, eventueel met ouders, de woonwijk rond. Vooraf melden is niet nodig. Als de kinderen aanbellen bij de huizen die versierd zijn trakteren de bewoners en/of begeleiders ze op een lekkere traktatie of een leuke plagerij.
 
Voor de mooist versierde woning en de origineelste traktatie is er een leuke prijs. Een jury, bestaande uit cliënten, kinderen, een ouder en een cliëntbegeleider, zal de woningen en traktaties beoordelen.

Actief in de herfstvakantie?

17-10-2019
Over enkele dagen start de herfstvakantie. Geen zin om stil te zitten? Doe dan mee met 1 van de activiteiten die door de buurtsportcoaches van de gemeente Tynaarlo worden georganiseerd! 

Als je op onderstaande link klikt, opent zich een pdf met een overzicht van de activiteiten en de bijbehorende informatie. 

Activiteiten Herfstvakantie