We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Nieuwsbrieven via onze Parro app

03-09-2021
Vanaf heden zullen we de nieuwsbrieven van onze school gaan versturen via de Parro app. Mocht u deze app niet op uw mobile telefoon kunnen of willen ontvangen: U kunt de app ook via uw vaste pc of laptop openen. De webapp is te vinden op https://talk.parro.com.

Nieuwsbrief 3 september 2021

DaVinci in groep 6,7 en 8

31-08-2021
In de groepen 6, 7 en 8 is het onderwerp bij DaVinci de komende periode 'Egypte'.
 De juffen en meester zouden het heel erg leuk vinden als u de lessen rondom dit thema zou kunnen verrijken met uw verhalen, voorwerpen, foto's, boeken over de onderwerpen die bij dit thema passen.  
Onderstaande een lijst met onderwerpen die bij dit thema aan de orde komen: 
 • Piramides
 • Goden/ goden in Egypte
 • De dood en de Egyptenaren
 • Mummies
 • Hiërogliefen
 • Het dagelijks leven in Afrika toen
 • Het dagelijks leven in Afrika nu
 • De Nijl
 • De krokodil
 • Dijen en terpen
 • Woestijnklimaat
 • Papyrus
 • De Prehistorie
 

Parro app

20-08-2021
Afgelopen schooljaar hebben we met de Parro app 'proef gedraaid' in enkele groepen. Deze app is bedoeld voor een snelle en effectieve communicatie tussen ouder(s) en groepsleerkracht. Het gebruik van de app werd zowel door de leerkrachten als door de ouders van de groep als erg effectief en prettig in gebruik ervaren. Het komende schooljaar gaan we deze app inzetten voor de hele school. 

Om van start te gaan met Parro volgt u de volgende stappen:
 
Stap 1
Accepteer de uitnodiging
Binnenkort ontvangt u van een e-mail van Parro met de titel “Volg de schoolavonturen van je kind”. U bent nu toegevoegd aan de groep. Heb je al een ParnasSys-account dan kun je inloggen en ga door naar stap 3. Heeft u nog geen ParnasSys-account. Dan volgt de tweede mail en gaat u door naar stap 2.
Stap 2
Maak je account actief
Vanuit ParnasSys krijgt u een mail, met de titel “Welkom bij ParnasSys”. Hiermee maakt u een ParnasSys-account aan, de link in deze mail is 7 dagen geldig. Als de link is verlopen, kunt u de leerkracht vragen om u opnieuw uit te nodigen.
Stap 3
Inloggen
U kunt nu inloggen in Parro. U kunt Parro natuurlijk op uw telefoon gebruiken door de app te downloaden in de App Store of Google Play Store. Gebruikt u Parro liever vanaf de computer? Log dan in op talk.parro.com.

Gymnastiekrooster 2021-2022

20-08-2021
dinsdaggroep 58.30 9.15
groep 69.15 10.00
groep 710.1511.00
groep 811.00 11.45
Woensdaggroep 3/411.0011.45
groep 611.4512.30
Vrijdaggroep 311.0011.45
groep 4/511.4512.30
groep 712.3013.15
groep 813.15 14.00

Eindfeest OV

09-07-2021
Maandag 5 juli werd de laatste schoolweek ingeluid door een eindfeest. Dit was een combinatie van de meester en juffendag met een slotfeest georganiseerd door de ov. 
In circuitvorm hebben alle groepen zich kostelijk vermaakt met de activiteiten. Zo konden de kinderen gebruik maken van een opblaasstormbaan of een luchtkussen, was er een rad van fortuin, oud Hollandse spelletjes en konden de kinderen rijden op zgn. driftbikes. Super leuk en, zoals gewoonlijk, weer heel goed georganiseerd door onze OV! 

Afscheid groep 8

09-07-2021
Deze laatste 2 week stond natuurlijk in het teken van afscheid nemen groep 8. Dat begon natuurlijk al een beetje na de musical, die ze overigens fantastisch hebben neergezet. Prachtige decorstukken, goed toneelspel met hele goede toneelspelers, prima sfeer en 2x optreden voor publiek. Super!

En je wist dat het misschien ging gebeuren..... ontvoerd door de ouders ..... 
De kinderen werden op woensdag uit de klas gehaald en zijn naar Breeland gebracht: survivallen, samenzijn, lekker eten en plezier maken, samen voetbal kijken en (niet) slapen..... op donderdag werd dit minikamp afgesloten bij het Ieshokkie.

Gezonde School 3-daagse Oelebred

09-07-2021
We kunnen niet spreken van een vlekkeloos verloop van de Gezonde School 3-daagse, maar wel van een fantastische inzet en creativiteit van de groepsleerkrachten die met een haperend internet de Smaaklessen toch tot een succes wisten te maken. De kinderen genoten ervan om zelf met eten aan de slag te gaan. Smaken herkennen en nieuwe smaken proeven is spannend! In de Ren-Je-Rot quiz bij gym kwamen er mooie discussies los over waarom patat nu wel en/of niet gezond is en hoeveel je moet eten om een marathon te rennen of de 100meter sprint.
Wellicht wordt de gezonde 3-daagse een blijvertje op het Oelebred!

Vertrek Sandra Jansema

09-07-2021
Afgelopen dinsdag heeft juf Sandra een nieuwe baan aangenomen in het speciaal basisonderwijs. Een mooie stap en een nieuwe uitdaging voor haar, wat we haar heel erg gunnen.  

Wel heeft deze stap gevolgen voor het nieuwe schooljaar en de bezetting in groep 4/5. De ouders van de kinderen uit groep 4/5 zijn hier gisteren van op de hoogte gebracht. Inmiddels hebben we een nieuwe leerkracht aangenomen. Na de zomervakantie zal de nieuwe leerkracht zich voorstellen.  
We wensen Sandra heel veel succes met haar nieuwe baan! 

Koffiemoment maandag 23 augustus

09-07-2021
Het afgelopen jaar konden we i.v.m. de coronamaatregelen u niet ontvangen in de school of activiteiten organiseren waarbij ouders werden uitgenodigd. Dit hebben we heel erg gemist en we hopen dat dit in het nieuwe schooljaar weer mogelijk is. Op maandag 23 augustus gaan de kinderen weer starten op school. Dit is altijd een bijzonder moment voor de kinderen. We vinden het fijn om u als ouder deze dag ook weer te kunnen ontvangen. Daarom willen u via deze weg van harte uitnodigen om vanaf 8:30 uur op het plein een kop koffie/thee te komen drinken.  

ANWB Streetwise

08-07-2021
Afgelopen dinsdag hebben de kinderen het programma Streetwise van de ANWB gehad. Hierbij kregen alle groepen een verkeersles aangeboden die net een 'beetje anders' is dan de normale verkeerslessen. 

Bij Toet toet (groep 1-2) leerden de kinderen zich bezig met het herkennen van verkeersgeluiden, de kinderen hebben geoefend met oversteken en het gebruik van de autostoel en gordel. 

Bij Blik en klik (groep 3-4) leerden de kinderen wat je kunt doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten. Ze leerden onder andere veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s en waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken.

Bij hallo Auto hebben de kinderen ervaren hoe lang het eigenlijk duurt voordat een auto helemaal tot stilstand komt... en dat bleek best lang te zijn tijdens de praktijktest!

De kinderen uit groep 7 en 8 hebben o.a. een praktische fietsvaardigheidstest afgelegd. Ze moesten hiervoor fietsen over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres.