inloggen
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Ga je mee op reis in de bibliotheek?

09-07-2019
Haal je paspoort en reis mee!
Van 15 juli t/m 25 augustus gaan we op reis in Bibliotheek Zuidlaren! Elke week ga je op reis naar een nieuwe bestemming. Duik mee naar een magische onderwaterwereld of maak een reis door de tijd naar ridders en draken.
Behalve de leukste boeken lezen zijn er ook veel activiteiten waar je aan mee kan doen! Maak bijvoorbeeld je eigen raket, of ga op de foto met je favoriete sporter.

Hoe doe je mee?
Wil jij ook op reis in de bibliotheek? Laat je inschrijven bij de balie van Bibliotheek Zuidlaren en ontvang je eigen paspoort. In dit paspoort staan opdrachten die je uit kan voeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijg je een stempel in je paspoort. Heb jij alle stempels van de week verzameld? Haal dan bij de balie de armband van de week op. Elke week heeft z'n eigen armband. Verzamel ze allemaal!

Meedoen aan alle activiteiten is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven.

Week 1 (15 t/m 21 juli): Maak een vuurtoren met licht
De Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld of de Chinese Muur. Er is zo veel moois te vinden op de aarde. Daarom gaan we in de bibliotheek van 15 t/m 21 juli op bezoek in andere landen. Je kan de hele week langskomen om bijvoorbeeld je eigen vlag te maken. Ook kun je langskomen om een eigen vuurtoren met licht te maken. Dat kan op woensdag 17 juli van 14.00 tot 16.30 uur.

Week 2 (22 t/m 28 juli): Maak je eigen schatkist
Grote boze draken, prinsessen, stoere helden en de grootste schatkisten die je maar kan vinden. Van 22 t/m 28 juli maak je in de bibliotheek een reis naar de tijd van ridders en kastelen. Kom de hele week langs om een zoektocht naar de verborgen schat van de bibliotheek te doen. Ook kun je je eigen schatkist maken. Dat kan op woensdag 24 juli van 14.00 - 16.30 uur.

Week 3 (29 juli t/m 4 augustus): Bouw een raket
Mars, Jupiter en Venus. De eindeloze ruimte zit vol met de mooiste sterren en planeten. Van 29 juli t/m 4 augustus gaan we op reis in de bibliotheek en schieten we de ruimte in. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld een foto in de ruimte te maken. Een eigen raket maken kan op woensdag 31 juli van 14.00 - 16.30 uur.

Week 4 (5 t/m 11 augustus): Duik in de oceaan
Een wereld van zeemeerminnen, schepen en vissen in alle kleuren die je maar kan bedenken. De oceaan is een magische plek gevuld met al deze mooie beelden. Van 5 t/m 11 augustus nemen we in de bibliotheek een duik in deze grote waterplas. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld de mooiste onderwaterselfie te maken. Je kunt ook langskomen om een duik te nemen in je eigen oceaan tijdens de workshop golven tekenen. Dat kan op woensdag 7 augustus van 14.00 - 16.30 uur.

Week 5 (12 t/m 18 augustus): Tem je eigen beest
Gevaarlijke tijgers, olifanten met enorme slurfen en giraffen met een nek langer dan je eigen lichaam. De safari zit vol met de mooiste dieren die de wereld heeft. Van 12 t/m 18 augustus gaan we in de bibliotheek op jacht naar al deze beesten. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld te veranderen in je favoriete dier. Je eigen lichtgevende beest maken kan op woensdag 14 augustus van 14.00 - 16.30 uur.

Laatste week (19 t/m 25 augustus): Versier je sporttas
De vakantie is alweer bijna afgelopen. Het is tijd om weer in beweging te komen! Daarom gaan we van 19 t/m 25 augustus weer flink aan de slag in de bibliotheek. Kom de hele week langs om bijvoorbeeld het voetbalspel te spelen. Op woensdag 21 augustus van 14.00 - 16.00 uur kun je langskomen om je eigen sporttasje te versieren.

Bijna vakantie

09-07-2019
De laatste schoolweek is aangebroken. 

Vandaag vieren de juffen en meesters gezamenlijk de meester- en juffendag. 

Donderdag worden de kinderen van groep 8 'ontvoert' door hun ouders, waarna ze 's avonds hun basisschooltijd gaan afsluiten.

Op vrijdag is dan ook de laatste schooldag van de overige groepen aangebroken.

De kinderen zijn dan om 12.00 uur vrij om te gaan genieten van een welverdiende vakantie. 


De eerste schooldag van het nieuwe schooljaar start op maandag 26 augustus. 

Leerlingenraad

04-07-2019
Met de start in ons nieuwe schoolgebouw zijn we ook gestart met de oprichting van de leerlingenraad.

Wat is een leerlingenraad ?
In een leerlingenraad zitten kinderen die (jaarlijks) gekozen worden door hun eigen klas uit de groepen 5, 6, 7 en 8. Het zijn leerlingen die graag namens hun klas graag allerlei zaken willen bespreken. Zo weten we wat de kinderen van onze school belangrijk vinden. Dat betekent dat zij de belangrijke rol hebben om erachter te komen wat er leeft op school en wat iedereen graag ziet gebeuren. Deze zaken kunnen ze bespreken in vergaderingen van de leerlingenraad. 
De leerlingenraad komt eens  per 6 week bij elkaar om te vergaderen onder schooltijd. De leden van de leerlingenraad nemen alle bespreekpunten vanuit hun eigen groep en vanuit de ideeënbus mee naar de vergadering. Deze komen op de agenda en er wordt en een schriftelijk verslag gemaakt. 

In de leerlingenraad zit een leerling uit groep 5 (Lynn), groep 6 (Ben), groep 7 (Carlijn) en uit groep 8 (Silke). De leerlingenraad wordt begeleid door Juf Sandra en meester Marcel. 

Silke (voorzitter): "Ik ben Silke, 11 jaar oud en zit in groep 8. Ik ben bij de leerlingenraad gekomen, omdat ik het leuk vind om dingen te verzinnen en stukjes te schrijven. Ik ben ook best wel creatief.
Ik vind dat de kinderen een mooie, leuke school verdienen. De leerlingenraad is goed bezig en de kinderen komen met allerlei leuke ideeën. Het is wel jammer dat groep 8 al bijna van de basisschool gaat, maar ik hoop dat dit een geweldige school wordt!!!!!"

Lynn: "Ik ben uitgekozen door groep 5 om mijn klas te vertegenwoordigen. Ik ga ervoor zorgen dat de school er goed uitziet door meer prullenbakken neer te zetten. En dat de school gezelliger wordt door een beter rooster voor de pannakooi. Als jullie goede ideeën hebben voor het nieuwe plein, mogen jullie dat inleveren bij de ingang van de school"

Ben: "Ik ben gekozen om in de leerlingenraad te zitten voor groep 6. We overleggen regelmatig wat anders moet of beter kan. Samen met nog 3 andere kinderen praten we daarover. Ik ben van de post. We krijgen ook nog een ideeënbus in het Oelebred. Als we normale post krijgen moet ik het inbrengen in de vergaderingen. Het is superleuk!"

Carlijn: "Hoi, ik ben Carlijn. Ik zit in groep 7 en ga naar groep 8. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik iedereen een fijne schooltijd zou willen geven en omdat ik graag meedenk over de school."

Na de zomervakantie blijven Lynn, Ben en Carlijn nog een jaar in de leerlingenraad zitten en wordt er vanuit de nieuwe groep 5 een nieuw lid bij gekozen. 

Resultaten EU-schoolfruit enquête

04-07-2019
Onlangs hebben de meesten van jullie de enquête over het EU-schoolfruit ingevuld.
Graag willen wij als ‘Gezonde School’ werkgroep iedereen die hier de tijd voor heeft genomen bedanken.

Afgelopen maandag hebben wij de resultaten en reacties allemaal doorgenomen. We hebben hier veel informatie uit kunnen halen om het project volgend schooljaar nog beter aan te vliegen. Met name op het gebied van communicatie en (vers) bewaren kunnen we een verbeterslag maken. De koelkasten zijn er al!

Wij zijn blij mee te kunnen delen dat meer dan 85% van de ouders positief tegenover het EU-schoolfruitproject staat en dit graag gecontinueerd ziet.
Kinderen kregen 20 weken lang, drie dagen per week groente en fruit wat gefinancierd en geleverd werd vanuit het project. Ook volgend schooljaar zullen wij ons weer aanmelden voor het project. Daarnaast gaan wij kijken of wij het project uit kunnen breiden en of hier eventueel een lokale (Tynaarlo) leverancier voor gevonden kan worden.
In de plannen voor volgend schooljaar nemen we de suggestie mee om van fruit dat ‘over’ blijft iets lekkers te maken. Blenders zijn inmiddels aanwezig.

Zodra er weer nieuws vanuit het EU-schoolfruitproject te vermelden valt, hoort u van ons.


De werkgroep ‘Gezonde School’

vakanties en margedagen 2019-2020

03-07-2019
 
VAKANTIES 2019-2020
 
1e schooldag
maandag 26 augustus 2019
 
Herfstvakantie
maandag 21 oktober 2019
vrijdag 25 oktober 2019
Kerstvakantie
maandag 23 december 2019
vrijdag 03 januari 2020
Voorjaarsvakantie
maandag 17 februari 2020
vrijdag 21 februari 2020
Goede Vrijdag en 2e Paasdag
vrijdag 10 april 2020
maandag 13 april 2020
Meivakantie
maandag 27 april 2020
vrijdag 8 mei 2020 *
Hemelvaartweekend
donderdag 21 mei 2020
vrijdag 22 mei 2020
2e Pinksterdag
maandag 01 juni 2020
 
Zomervakantie
maandag 6 juli 2020
vrijdag 14 augustus 2020
 
*Komend schooljaar plakken we drie vrije dagen vast aan de meivakantie (deze is eigenlijk t/m dinsdag 5 mei) waardoor een vakantie van twee weken ontstaat van maandag 27 april t/m vrijdag 8 mei 2020

Op basis van het aantal verplichte schooluren kunnen we ieder jaar naast de reguliere schoolvakanties een aantal margedagen inzetten. De kinderen zijn op deze dagen vrij en het team besteed tijd aan onderwijskundige activiteiten, scholing of groepsadministratie.
 
MARGEDAGEN 2019-2020
 
maandag 30 september 1919
vrijdag 8 november 1919
woensdag 29 januari 2020
vrijdag 14 februari (voorafgaand aan voorjaarsvakantie)
woensdag 11 maart 2020
donderdag 9 april 2020 (voorafgaand aan Paasweekend)
dinsdag 2 juni 2020 (aansluitend op Pinksterweekend)
vrijdag 26 juni 2020
 

Vragenlijst eu-schoolfruitproject

25-06-2019
Het afgelopen jaar heeft het Oelebred deelgenomen aan het EU-schoolfruitproject. We zijn benieuwd wat u van dit project heeft gevonden.

Naast het bestaande EU-schoolfruitproject zijn er opties om hier een iets andere invulling aan te geven. Ook daarover horen we graag uw mening.

Mocht u de vragenlijst nog niet hebben ingevuld: in minder dan 3 minuten kunt u deze via bijgevoegde link invullen. U helpt ons hiermee enorm bij het evalueren en continueren van het schoolfruit op het Oelebred.

https://nl.surveymonkey.com/r/ZBLMY8N

Vakantielezen in de bibliotheek!

25-06-2019
Je kent Vakantielezen misschien al van school.
Maar wist je dat er ook een Vakantielezen in de bibliotheek is? Van 15 juli t/m 25 augustus gaan we op reis in de bibliotheek! Elke week ga je in de bibliotheek op reis naar een nieuwe bestemming. Duik mee naar een magische onderwaterwereld of maak een reis door de tijd naar ridders en draken. Behalve de leukste boeken lezen zijn er ook veel activiteiten waar je aan mee kan doen! Maak bijvoorbeeld je eigen raket, of ga op de foto met je favoriete sporter.

Meedoen?
Wil jij ook op reis in de bibliotheek? Kom langs in de bibliotheek Zuidlaren! Laat je inschrijven bij de balie en ontvang je eigen paspoort.

Een eigen paspoort?
Elke deelnemer van Vakantielezen in de bibliotheek krijgt bij het inschrijven een eigen paspoort. In dit paspoort staan opdrachten die je uit kan voeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijg je een stempel in je paspoort. Heb jij alle stempels van de week verzameld? Dan kan je bij de balie de armband van de week ophalen. Elke week heeft z'n eigen armband. Verzamel jij ze allemaal?

Informatiefolder

Maak je eigen zaklamp in Bibliotheek Zuidlaren

18-06-2019
’s Nachts in je tent een boek lezen als je op vakantie bent? Dan is een zaklamp erg handig! Kom daarom in Bibliotheek Zuidlaren zelf een werkende zaklamp maken. Op 19 juni om 15.00 uur kan je in de bibliotheek terecht.

Je maakt de zaklamp helemaal zelf! We gaan aan de slag met ledverlichting en andere materialen. Het is niet erg als je niet weet hoe dit moet, want deze middag leer je hoe het werkt. Je gaat naar huis met een werkende zaklamp!
Ben je 6 jaar of ouder en wil je hieraan meedoen? Ga naar www.bibliotheekzuidlaren.nl om je op te geven.
De activiteit is gratis. Er kunnen maximaal 15 kinderen mee doen, dus geef je snel op!

Groep 4 naar ondertekening Muziekakkoord Drenthe (met koningin Maxima)

17-06-2019
Geheel onverwacht kreeg Het Oelebred vorige week een bijzonder leuke uitnodiging: 
Groep 4 mag aanstaande donderdag 20 juni in theater De Tamboer in Hoogeveen aanwezig zijn bij de ondertekening van het Muziekakkoord Drenthe onder toeziend oog van niemand minder dan koningin Maxima!

Schoolbesturen, culturele instanties, Pabo's, gemeenten en provincie beloven in dit akkoord zich hard te maken voor structureel cultuuronderwijs op alle basisscholen in Drenthe.

Groep 4 gaat vertrekt donderdag aanstaande om 8.45 uur met een bus naar Hoogeveen. De  feestelijke bijeenkomst is gevuld met verschillende muzikale activiteiten voor en door kinderen. Ook zal het door de Drentse zangeres Martijje speciaal voor deze gelegenheid geschreven lied "Doe je mee" worden gezongen

We wensen groep 4 alvast heel veel plezier!

Nieuwe school, nieuw logo

08-05-2019
Deze week zijn we met heel veel plezier samen met kinderen en ouders gestart in het nieuwe schoolgebouw. Los van een aantal kleine zaken die nog niet helemaal naar behoren werken, zijn we bijzonder tevreden met ons nieuwe onderkomen.
De oude school zal naar verwachting eind deze maand gesloopt worden waarna we kunnen starten met de inrichting van het buitenterrein. 
De officieel opening plannen we als alles, zowel binnen als buiten, gereed is.

Bij een nieuwe school hoort natuurlijk een fris logo. We hebben daarom ons oud logo wat afgestoft en opgepoetst en in het oelebred huist nu een fleurige uil.
Natuurlijk zal het nieuwe logo en de naam van de school binnenkort ook prijken op de buitenkant van het gebouw.