We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Margedag 18 september

18-09-2020
Tijdens de margedagen staan team en schoolontwikkeling centraal. Vandaag hebben we met het team Sidi PO scholing gevolgd. Sidi PO is een gestructureerde online toolbox, waarmee je vroegtijdig een ontwikkelingsvoorsprong en een mogelijke begaafdheid in kaart kan brengen. Het team heeft meer informatie gekregen over de signalering en vervolgstappen hierin.
Voor de zomervakantie hebben we op school Cito toetsen afgenomen. Deze toetsen worden geanalyseerd en besproken in het team. Vandaag hebben we met het team de zogenoemde schoolmonitor bekeken en ingezoomd op de verschillende vakgebieden. Wat betekent dit voor ons onderwijsaanbod de komende periode op individueel en groepsniveau.
Tot slot zijn we bezig geweest met een aantal speerpunten uit ons schooljaarplan, die we tijdens onze volgende margedag verder gaan uitwerken.

Nationale Kraanwaterdag op woensdag 23 september

16-09-2020
Als Gezonde School wil het Oelebred de Nationale Kraanwaterdag gebruiken als stimulans van de wekelijkse waterdag. Dit betekent dat we niet alleen op 23 september op school alleen water drinken (en geen andere drankjes), maar ook op alle woensdagen daarna.

Waarom we meedoen? Omdat kraanwater drinken een gezonde keuze is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter kunnen concentreren als ze voldoende water drinken. Dit jaar staat Nationale Kraanwaterdag bovendien in het teken van duurzaam omgaan met kraanwater. Als kinderen beter weten waar hun kraanwater vandaan komt en hoe het wordt gemaakt, is het voor hen vanzelfsprekend om ook slim om te gaan met kraanwater.

In de les gaan we het hebben over de herkomst van kraanwater en hoe kraanwater wordt gemaakt. Ook krijgen de kinderen concrete handvatten hoe ze slimmer kunnen omgaan met het gebruik van kraanwater. Dit doen we aan de hand van een digitaal prentenboek, een interactieve quiz, creatieve activiteiten en leuke doe-bladen. De doe-bladen kunnen de kinderen mee naar huis nemen. De antwoorden van de doe-bladen zijn te vinden op kraanwaterdag.nl.

Om er een geslaagde Nationale Kraanwaterdag van te maken vragen we je op woensdag 23 september geen zoete (zuivel)drankjes aan je kind(eren) mee te geven, maar water uit de kraan in een bidon, schoolbeker of hervulbaar flesje! Bijvullen op school kan altijd.

Kraanwaterdag is een initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland: Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML.
 
Meer informatie: www.kraanwaterdag.nl

Oudergesprekken

04-09-2020
In de komende periode tot aan de herfstvakantie zullen de leerkrachten van de groepen u uitnodigen voor een oudergesprek op school. Uiteraard zullen we hierbij de coronamaatregelen in acht nemen.

Vanaf groep 5 worden zowel ouders als kind uitgenodigd. Het is aan u, de ouder, om te beslissen of u het gesprek samen met uw kind wil voeren of dat u er voor kiest om een gesprek alleen met de leerkracht te voeren. 

Via de groepsleerkracht ontvangt u nadere informatie over datum, tijdstip en organisatie van deze gesprekken. 

Margedag vrijdag 18 september

03-09-2020
Voor de zomervakantie hebben we u op de hoogte gebracht van de vakantie en margedagen voor schooljaar 2020-2021. Deze kunt u tevens vinden in de schoolgids die wij u twee weken geleden hebben gemaild en in de agenda op deze site. 
Vrijdag 18 september a.s. staat de eerste margedag gepland, de kinderen zijn dan vrij. Tijdens de margedagen gaan we met het team aan de slag met speerpunten waar we ons als school verder in willen ontwikkelen.

Beslisboom

03-09-2020
Soms is het lastig om te bepalen of een kind bij verkoudheid wel of niet naar school kan.
In de bijlage vindt u een beslisboom (voor 0 t/m 6 jaar en van 7 t/m 12 jaar) opgesteld door het RIVM. Bij twijfel kunt u deze raadplegen.

Beslisboom 0 t/m 6 jaar 

Beslisboom 7 t/m 12 jaar

Kanjer

03-09-2020
We zijn alweer drie weken onderweg. De kinderen zijn inmiddels gewend aan het schoolritme. In alle groepen besteden we veel aandacht aan groepsvorming. Dit doen we op school met de Kanjertraining. In iedere groep worden Kanjerlessen gegeven. De groepen maken groepsafspraken; hoe gaan we met elkaar om en welk gedrag hoort hier bij. Ze leren hoe ze positief over zichzelf en anderen kunnen denken. We werken deze periode aan een positief groepsklimaat.

Zomerkriebels

01-09-2020
In de zomervakantie konden de kinderen via de bibliotheek en ROEG! Junior kennis maken met de zes zomerkriebels, zoals het lieveheersbeestje, de worm en de mier.
 
In bijgaande nieuwsbrief vinden jullie nog wat aanvullende informatie met als afsluiting voor de kinderen de mogelijkheid om een t-shirt te winnen.

Nieuwsbrief Zomerkriebels

50 gezinnen uit de gemeente Tynaarlo gezocht voor spelen Junior Energiecoach

01-09-2020
Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Leer het met Junior Energiecoach, een leuk en leerzaam spel voor gezinnen om thuis energie te besparen. In Tynaarlo kunnen 50 gezinnen gratis meedoen.

Doel van het spel is een schoner milieu en een vollere portemonnee door meer inzicht over thuis gemakkelijk energie besparen. Het spel start op zaterdag 3 oktober en duurt vijf weken. Elke week staat in het teken van een andere opdracht. Het is een project voor en door het hele gezin, waarbij Junior Energiecoach gelooft in het kind als motor voor energiebesparing. Kinderen (ongeveer 7-12 jaar) en ouders spelen met Junior Energiecoach on- en offline een spel met leuke, leerzame opdrachten, puzzels, experimenten en winacties. Kennis en bewustwording over energie nemen toe. Het motto is: met energie kun je lachen!

Wethouder Oetra Gopal (Duurzaamheid) roept gezinnen uit Tynaarlo op zich aan te melden: “De vorige editie van Junior Energiecoach in Tynaarlo was een groot succes, als ik de verhalen van al die enthousiaste families mag geloven. Het is niet alleen leuk, je leert elke week ook nog wat. En niet alleen de kinderen hoor, zeker ook de ouders. Ik geloof dat verandering begint bij de jeugd. Als we kinderen aansporen hun gedrag duurzaam te veranderen, zal dat uiteindelijk heel Tynaarlo duurzamer maken. Doe je mee?”

Gratis meedoen Aanmelden of op zoek naar meer informatie? Kijk op www.juniorenergiecoach.nl Inschrijven kan van 17 augustus tot en met 27 september. Op zaterdag 3 oktober start het spel.

Wervingsposter

Wervingsfolder

IVN Vries neemt je mee op ontdekkingstocht in de natuur

01-09-2020
Het IVN organiseert in de maanden september, oktober en  november een aantal natuuractiviteiten voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

In bijgaande folder (klik op de link)vindt u informatie over de data waarop deze activiteiten worden georganiseerd, de kosten en de locatie waar de activiteit gehouden wordt en een inschrijfformulier. 

Sport- en cultuurpret

24-08-2020
Bijgaand vindt u de digitale flyer van Sport- en cultuurpret voor de eerste periode van dit schooljaar.

Flyer Sport- en cultuurpret