inloggen
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Halloween bij Visio De Brink

18-10-2019
Op donderdag 31 oktober is het Halloween bij Visio De Brink. Van 18.15 tot 19.15 uur zijn kinderen tot ongeveer veertien jaar uit Vries en omgeving van harte welkom om bij ons Halloween te vieren. Ook kinderen van verschillende basisscholen zijn hiervoor uitgenodigd. U bent ook van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn vanaf 18.15 uur.
 
Cliënten en begeleiders hebben de afgelopen dagen al de nodige voorbereidingen getroffen om de het terrein en de huizen morgenavond in Halloweensfeer te brengen. De kinderen mogen verkleed komen en kunnen zelf, eventueel met ouders, de woonwijk rond. Vooraf melden is niet nodig. Als de kinderen aanbellen bij de huizen die versierd zijn trakteren de bewoners en/of begeleiders ze op een lekkere traktatie of een leuke plagerij.
 
Voor de mooist versierde woning en de origineelste traktatie is er een leuke prijs. Een jury, bestaande uit cliënten, kinderen, een ouder en een cliëntbegeleider, zal de woningen en traktaties beoordelen.

Actief in de herfstvakantie?

17-10-2019
Over enkele dagen start de herfstvakantie. Geen zin om stil te zitten? Doe dan mee met 1 van de activiteiten die door de buurtsportcoaches van de gemeente Tynaarlo worden georganiseerd! 

Als je op onderstaande link klikt, opent zich een pdf met een overzicht van de activiteiten en de bijbehorende informatie. 

Activiteiten Herfstvakantie 

Het Oelebred opnieuw ingeloot voor EU-schoolfruit

14-10-2019
Van 13 november t/m 17 april krijgen uw kinderen gratis drie porties groente en fruit per week op school.
Het Oelebred doet namelijk ook dit jaar weer mee aan EU-Schoolfruit!

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk! Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen.

Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief.

De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouders géén kosten verbonden aan het programma.

U kunt hierover meer lezen op www.euschoolfruit.nl. 

Op naar een lekker en gezond schooljaar!

Naschoolse talentontwikkeling theater

11-10-2019
Houdt uw kind van toneelspelen, verhalen, dansen en zingen? Is het lastig om uw kind naar een cursus te halen of te brengen? Dan kunt u uw kind opgeven voor de theatercursus van Ros Theater en Musical school Drenthe.
 
Na de herfstvakantie, vanaf woensdag 30 oktober, starten we met een korte kennismakingscursus theater voor kinderen vanaf 7 jaar. De lessen duren t/m woensdag 18 december. De theatercursus is van 15.30 tot 17.00 uur in een van de lokalen van het Oelebred.

De theaterlessen worden aangeboden via Sportpret. De eerste les is gratis. In totaal betaalt u voor 8 lessen € 56,98.

Wilt u meer weten? Meer informatie kunt u vinden in de bijage van de nieuwsbrief van 11 oktober en op de site www.rostheater.nl  of bel met
Anita Ros: 06 405 36 119.


Inrichting buitenterrein

11-10-2019
Afgelopen week heeft de firma Zuidema de werkzaamheden betreffende de inrichting van ons schoolplein weer opgepakt. Nu de grondwerkzaamheden bijna zijn afgerond, kunnen ze gaan beginnen met de inrichting van het terrein.
We hopen dat het plein half november 'gebruiksklaar' zal zijn.  

Tekenworkshops

07-10-2019
Hoewel we heel erg blij zijn met ons nieuwe gebouw, leek het ons prachtig als we de binnenzijde iets kleurrijker en meer persoonlijk zouden kunnen maken.

Daarom gaan we met alle kinderen samen een kunstwerk maken. Hiervoor hebben we Mies van Hout uitgenodigd om aan de kinderen een tekenworkshop te komen geven. Mies van Hout is bekend als illustratrice en schrijfster van talrijke kinderboeken, zoals: Vrolijk, Vriendjes en Dag poes.

Aanstaande woensdag en donderdag zal Mies samen met de kinderen een kunstwerk gaan maken die we hopelijk snel kunnen gaan bewonderen in onze centrale hal.  

Aanmelden Move your feet (Herhaling)

01-10-2019
Vorige week hebben de kinderen hun danscertificaat van Move Your Feet gekregen. Daarbij hebben ze ook een folder gekregen waarin ze zich kunnen aan te melden voor (naschoolse) Standaard en Latin danssport lessen.

Mocht uw zoon of dochter de smaak van het dansen te pakken hebben gekregen, kunnen ze het aanmeldformulier op school bij hun juf of meester inleveren. Wij zorgen er dan voor dat deze op de juiste plek terecht komen.

Uiteraard is het ook mogelijk om aan te melden via de website van move Your Feet: www.moveyourfeet.dance

Voortgang aanleg schoolplein

19-09-2019
De voorbereidingen zijn in volle gang en binnen enkele weken zal worden gestart met de aanleg van het nieuwe schoolplein.
Het wordt een plein met veel groen. Een plein waar kinderen kunnen bewegen maar ook gezellig kunnen zitten. Bijna alle speeltoestellen van het oude schoolplein zullen worden herplaatst.

De verwachting is dat de kinderen vanaf medio november het nieuwe schoolplein kunnen gaan gebruiken. We moeten dus nog heel even geduld hebben.
In de loop van het schooljaar zal het plein verder worden afgewerkt.

De heggetjes rondom de parkeerplaats worden in oktober geplant.

Dansshow Het Oelebred

10-09-2019
Aanstaande vrijdagmiddag, 13 september, dansshow door alle leerlingen van Het Oelebred in de gymnastiekzaal!
 
Het programma:

15:45 uur: De kinderen verzamelen bij hun leerkracht in hun eigen klas en trekken daar hun gymschoenen aan. De leerkracht brengt de groep naar de gymzaal. Gaat uw kind naar de BSO dan brengen de medewerkers van de BSO de kinderen naar het lokaal.

Kleding voor de dansshow kunt u ’s ochtends meegeven.
De kinderen van groepen 1-2-3 mogen hun mooiste verkleedkleren aan.
De overige kinderen hebben een kleur als thema: groep 4 treedt op in het blauw, groep 5 treedt op in het wit, groep 6/7 treedt op in rood/oranje en groep 8 treedt op in het zwart.

16:00 uur: Ouders verzamelen buiten op de parkeerplaats voor de opening.
                 (bij regen in de centrale hal)

 
16:10 uur: Voorstelling groepen 1-2-3-4

Ouders van deze kinderen uit deze groepen gaan naar de gymzaal via de eerste/voorste kleedkamer.
Van iedereen wordt verwacht dat zij hun schoenen uit doen voor het behoud van de vloer in de gymzaal.


De ouders van de groepen 5 t/m 8 wordt een drankje en hapje aangeboden door de oudervereniging.

16:30 uur: Voorstelling groepen 5-6-7-8

Ouders van deze kinderen uit deze groepen gaan naar de gymzaal (via de tweede/laatste kleedkamer).
Van iedereen wordt verwacht dat zij hun schoenen uit doen voor het behoud van de vloer in de gymzaal.

De ouders van de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 wordt buiten een drankje en hapje aangeboden door de oudervereniging.


+/- 17:00 uur: Einde dansshow.

Kinderen gaan met hun leerkracht naar hun lokaal om schoenen te wisselen.
Tot 17:30 uur kunnen de kinderen met een stempelkaart een aantal activiteiten doen en de ouders onder het genot van een drankje en hapje napraten.

Gebruik gymzaal: Gymnastiekles en Bewegend leren

05-09-2019
De kinderen van de groepen 3 t/m 8 krijgen tweemaal per week krijgen gymles van vakleerkracht Jolanda de Vries. De kinderen van groep 1-2 gaan (minimaal) tweemaal per week voor een bewegingsles  met hun eigen leerkracht naar de gymzaal. Groep 2 doet op vrijdag mee met de gymles van groep 3.

De school is met de gemeente Tynaarlo overeen gekomen dat onder schooltijd onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van de gymzaal. Dat is bijzonder fijn , want op deze manier kunnen ook tussendoor lessen worden gegeven waarbij bewogen moet worden. Want kinderen hoeven niet altijd stil te zitten tijdens een taal- en rekenles!

Uit onderzoek is gebleken dat meer bewegen leidt tot betere schoolprestaties. Door het afwisselen van bewegen en leren kunnen kinderen zich beter concentreren. Daarnaast is bewegen natuurlijk gewoon leuk en gezond!
Een aantal leerkrachten van de school gaat komend schooljaar een scholing Bewegend Leren volgen. 
Wilt u ook meer weten over Bewegend Leren? Kijk eens op de website https://bewegendleren.net/