We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Update uit groep 7/8

donderdag 24 september 2020
door juf Sanne Tebbens
Na de eerste wenperiode en de kampactiviteiten is het werken dan nu echt begonnen in de hoogste groepen van het Oelebred.
Het interventielezen, wat dagelijks het eerste kwartier van de dag op het programma staat, is inmiddels opgestart. Een groot aantal leerlingen hebben een begeleidende rol bij kinderen uit de jongere groepen. Dat gaat goed en ze nemen hun taak serieus, heel fijn!
Daarnaast werken we dagelijks aan rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen en leren de kinderen te werken met een weektaak, waarin ruimte zit om een aantal verwerkingen gedurende de week zelf in te plannen. Met de huiswerkopdrachten erbij worden de kinderen heel voorzichtig voorbereid op wat ze in het voortgezet onderwijs gaan tegenkomen.

Ons Da Vinci thema staat in teken van de Indianen. Wellicht zijn de dromenvangers en Indianentekeningen via het raam al gezien!
Binnen dit thema komen alle vakken van wereldverkenning aan bod: wereldoriĆ«ntatie, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, maatschappijleer, techniek, natuur- en scheikunde, filosofie en levensbeschouwing. 
We werken top-down, dus we beginnen altijd bij het grote geheel, waarna we inzoomen op een detail. Ook maken we bij elk thema een mindmap. Op deze manier zullen kinderen verbanden zien tussen alles wat aangeboden wordt.
Deze mindmap vormt het startpunt van het werkstuk wat de kinderen gaan maken. Ieder kind heeft inmiddels een keuze gemaakt uit een van de thema's (Indianen, Vikingen, Ottomanen en Nieuwe Tijd). 

Tot slot! We hebben een abonnement op Kidsweek, de krant voor kinderen. We proberen twee keer per week een opvallend of interessant nieuwsbericht te pitchen. Zo leren we te spreken voor de groep en tegelijkertijd weten we wat er op dat moment in de wereld gebeurt. Super leuk!