We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

De pOEs op de stOEp & meer

vrijdag 18 september 2020
De nieuwe klank/letter de we leren is de ‘oe’. Er zijn echt heel veel woorden met de ‘oe’. Verder hebben we ons gebogen over het ‘verhuizen van dingen die breekbaar zijn’ en hebben daarvoor oplossingen bedacht. Knap hoor hoe kinderen goede ideeën kunnen bedenken! Tijdens muziek hebben we woensdag geluisterd en gekeken naar instrumenten die meedoen in een orkest. We zagen oa. violen, cello’s, harpen, klarinetten, fluiten, trompetten en trombones. 

Margedag 18 september

vrijdag 18 september 2020
Tijdens de margedagen staan team en schoolontwikkeling centraal. Vandaag hebben we met het team Sidi PO scholing gevolgd. Sidi PO is een gestructureerde online toolbox, waarmee je vroegtijdig een ontwikkelingsvoorsprong en een mogelijke begaafdheid in kaart kan brengen. Het team heeft meer informatie gekregen over de signalering en vervolgstappen hierin.
Voor de zomervakantie hebben we op school Cito toetsen afgenomen. Deze toetsen worden geanalyseerd en besproken in het team. Vandaag hebben we met het team de zogenoemde schoolmonitor bekeken en ingezoomd op de verschillende vakgebieden. Wat betekent dit voor ons onderwijsaanbod de komende periode op individueel en groepsniveau.
Tot slot zijn we bezig geweest met een aantal speerpunten uit ons schooljaarplan, die we tijdens onze volgende margedag verder gaan uitwerken.

Muurtje bouwen

donderdag 17 september 2020
Vanmorgen hebben we met "De Bouwvakker/Metselaar" Wolter Nienhuis een muurtje gemetseld. We hebben dit in 5 stappen gedaan.
1. specie maken 
2. touwtje spannen
3. specie scheppen met de troffel
4. steen leggen
5. steen aanduwen

Alle kinderen mochten wat doen en samen hebben we een echt muurtje gebouwd. Wolter heeft ons goed uitgelegd hoe we het moesten doen.
Dit was een goede gastles die bij ons thema past.

Nationale Kraanwaterdag op woensdag 23 september

woensdag 16 september 2020
Als Gezonde School wil het Oelebred de Nationale Kraanwaterdag gebruiken als stimulans van de wekelijkse waterdag. Dit betekent dat we niet alleen op 23 september op school alleen water drinken (en geen andere drankjes), maar ook op alle woensdagen daarna.

Waarom we meedoen? Omdat kraanwater drinken een gezonde keuze is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter kunnen concentreren als ze voldoende water drinken. Dit jaar staat Nationale Kraanwaterdag bovendien in het teken van duurzaam omgaan met kraanwater. Als kinderen beter weten waar hun kraanwater vandaan komt en hoe het wordt gemaakt, is het voor hen vanzelfsprekend om ook slim om te gaan met kraanwater.

In de les gaan we het hebben over de herkomst van kraanwater en hoe kraanwater wordt gemaakt. Ook krijgen de kinderen concrete handvatten hoe ze slimmer kunnen omgaan met het gebruik van kraanwater. Dit doen we aan de hand van een digitaal prentenboek, een interactieve quiz, creatieve activiteiten en leuke doe-bladen. De doe-bladen kunnen de kinderen mee naar huis nemen. De antwoorden van de doe-bladen zijn te vinden op kraanwaterdag.nl.

Om er een geslaagde Nationale Kraanwaterdag van te maken vragen we je op woensdag 23 september geen zoete (zuivel)drankjes aan je kind(eren) mee te geven, maar water uit de kraan in een bidon, schoolbeker of hervulbaar flesje! Bijvullen op school kan altijd.

Kraanwaterdag is een initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland: Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML.
 
Meer informatie: www.kraanwaterdag.nl

Huis knutselen

vrijdag 11 september 2020
De afgelopen week hebben de kleuters een huisje geknutseld.
De resultaten mogen er zijn! (zie foto) Het was best een lastig karwei; het meten van het papier, het inpakken van het doosje en dan het dak nog. Wat hebben zij hard gewerkt!
vorige pagina | volgende pagina