inloggen
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Tekst van de week

vrijdag 18 oktober 2019
Alle kinderen mochten de afgelopen periode een tekst alleen schrijven of met z'n tweetjes.
Ze mochten zelf kiezen waar ze over gingen schrijven.
In de tekstenkring mocht je vorige week je tekst gaan voorlezen.
De groep heeft de tekst van Tim uiteindelijk gekozen als "tekst van de week".
Tim zijn verhaal gaat over zijn poes Pukky. ( zie afbeelding)

Info vanuit groep 5.

vrijdag 18 oktober 2019
*Voorlezen
Tijdens de Kinderboekenweek zijn er een paar ouders geweest die hebben voorgelezen in de klas. De kinderen vonden dit heel erg leuk.
Vanmiddag kwam de moeder van Elin bij ons voorlezen.
Ze had een boek uitgekozen van Mees Kees gaat op kamp.
Na het voorlezen gaven de kinderen haar nog een paar tips en tops.
Voorlezen is belangrijk! Ouders, opa's, oma's zijn nog steeds welkom om een keertje voor te lezen in de klas. Graag hoor wij van jullie.

*Voorleeswedstrijd
Wat was het spannend. Voorlezen voor een grote groep en ook nog een jury die ging beoordelen hoe het ging.
De 4 kinderen uit 5,6,7 en 8 deden hartstikke goed hun best.
Jesse heeft uiteindelijk de voorleeswedstrijd gewonnen van groep 5 en 6.
Hij ging met een oorkonde naar huis. Gefeliciteerd Jesse!

*Kanjer
Vandaag in de kring de emoties besproken van blij ( groen), verdrietig( oranje) en boos(rood).
Er lagen 3 cirkels in het midden en als je wilde mocht je in de groep gaan vertellen hoe jij je voelde op dat moment.
Wat knap en fijn om te zien hoe sommige kinderen hun emoties durfden te tonen in de kring.

Halloween bij Visio De Brink

vrijdag 18 oktober 2019
Op donderdag 31 oktober is het Halloween bij Visio De Brink. Van 18.15 tot 19.15 uur zijn kinderen tot ongeveer veertien jaar uit Vries en omgeving van harte welkom om bij ons Halloween te vieren. Ook kinderen van verschillende basisscholen zijn hiervoor uitgenodigd. U bent ook van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn vanaf 18.15 uur.
 
Cliënten en begeleiders hebben de afgelopen dagen al de nodige voorbereidingen getroffen om de het terrein en de huizen morgenavond in Halloweensfeer te brengen. De kinderen mogen verkleed komen en kunnen zelf, eventueel met ouders, de woonwijk rond. Vooraf melden is niet nodig. Als de kinderen aanbellen bij de huizen die versierd zijn trakteren de bewoners en/of begeleiders ze op een lekkere traktatie of een leuke plagerij.
 
Voor de mooist versierde woning en de origineelste traktatie is er een leuke prijs. Een jury, bestaande uit cliënten, kinderen, een ouder en een cliëntbegeleider, zal de woningen en traktaties beoordelen.

Groep 4

vrijdag 18 oktober 2019
Beste ouders verzorger van groep 4

Het is bijna herfstvakantie. Wat hebben we al veel gedaan in groep 4. In het begin was het nog erg wennen nieuwe boeken en schriften, nieuw lokaal, nieuwe meester en wat moesten we hard werken (bleek dat meester zich vergist had in hoe vaak alle vakken in de week moesten)

Nu hebben we ook de kinderboeken week gehad, we hebben een mooie tekening gemaakt met de gele ballon die een reis om de wereld maakt. De kinderen hebben zelf een plek gekozen waar ze nog graag naar toe willen met de gele ballon. Foto’s volgen nog. Ook hebben we veel gelezen met de kinderen van groep 8. We mochten zelf een plekje in school zoeken. Ook hebben we een leuke creatieve circuit gedaan en ter afsluiting was er een voorleeswedstrijd.

Ook hebben we een dansmiddag gedaan, het was erg leuk om te zien hoe enthousiast alle kinderen aan het dansen waren. Er zijn nog plekken vrij om je op te geven om na schooltijd danslessen te nemen. 

We zitten nu ook in groepjes van 3 of 4. Dat is af en toe erg gezellig maar we kunnen ook al goed werken. We lezen veel in de klas, we gaan veel vooruit kilometers maken roept meester dan altijd. De Disney boekjes zijn erg leuk.

Op vrijdag hebben we tosti dag. Dat is erg leuk en gezellig, meester bakt de beste tosti’s ter wereld volgens de kinderen
Op dinsdag en vrijdag hebben we gymnastiek. Eerst vergaten we wel de kleren maar dat gaat nu beter.
 
We wensen iedereen een fijne herfstvakantie,
Groep 4

Actief in de herfstvakantie?

donderdag 17 oktober 2019
Over enkele dagen start de herfstvakantie. Geen zin om stil te zitten? Doe dan mee met 1 van de activiteiten die door de buurtsportcoaches van de gemeente Tynaarlo worden georganiseerd! 

Als je op onderstaande link klikt, opent zich een pdf met een overzicht van de activiteiten en de bijbehorende informatie. 

Activiteiten Herfstvakantie 
vorige pagina | volgende pagina